BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.399,26
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Önder Savın konumu güçsüzleşecekti

Baykal'ın istifası ile sonuçlanan kaset olayı "Deniz Baykal-Önder Sav" çekişmesini gün yüzüne çıkardı.

Abone ol

Deniz Baykal'ın CHP genel başkanlığından istifasına neden olan kaset olayı bir süredir konuşulan ancak dillendirilmeyen "Deniz Baykal-Önder Sav" çekişmesini gün yüzüne çıkardı.

CHP kulislerinde, 53 yıldır dost olan CHP'nin birinci ve ikinci adamının arasında gerginlik yaşandığı iddia ediliyor. İddialara göre kaset piyasaya çıkmasaydı Baykal, kurultayda kadro değişikliğine gidecek, yıllardır birlikte hareket ettiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Sav'ın konumunu güçsüzleştirecekti.

Kulislerde bu konu ile ilgili olarak şu yorumlar yer alıyor:

KONUŞULAN SENARYOLAR

- Tüzük değişikliğini Sav istememiş, Baykal ısrar etmişti. Değişiklikle genel sekreterlik adeta yazışma yöneticiliğine dönüştürülüyor, genel sekreterin iki numaralı isim olmasına son veriliyor.

- Baykal, kendisine suikast iddialarını öğrenir öğrenmez Sav'a 'açıklayın' dedi. Sav ise, "Hukuki olarak altyapısı sağlam değil" diyerek itiraz etti. Baykal'ın "O zaman Yılmaz Ateş açıklasın" demesi üzerine ise Sav kendisi açıkladı.

- İstifadan sonra ise ilişkiler biraz daha gerildi. Baykal, "Aranızdan bir aday çıkarın, ben kırılmam, üzülmem" dedi. Sav, "Çıkıp kesinlikle aday olmadığınızı açıklayın" deyince bozulan Baykal, "Ben söyleyeceğimi söyledim" karşılığını verdi. Böylece Sav'ın Baykal'ı istemediği yorumları yapılmaya başlandı.

- Sav, istifa olayından sonra bir taraftan Baykal'ı sahiplenirken diğer taraftan da "Baykal dönmeli" diyenlere "Kimse Baykal hamiliği yapmasın. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz" restini çekti.