BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Önce konut sonra taksit

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar gelirli vatandaşlara yönelik projeler için de benzer kolaylık getiriyor.

Abone ol

TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine, yeni yıldan itibaren dar gelirli vatandaşlara yönelik projelerde, taksitleri, konut teslim edene kadar erteleyeceklerini bildirdi.

Bayraktar, ''Konut için başvuran dar gelirli vatandaş, peşinatı ödedikten sonra, hem oturduğu evin kirasını hem de TOKİ'nin taksitlerini ödemekte zorlanıyordu. Bundan sonra, bu tür projelerde, vatandaş evine girene kadar taksitleri almayacağız. Anahtarını verip, taksit başlatacağız'' dedi.

Halen, yoksul vatandaşlara yönelik projelerde, konutlar, peşinatsız satılırken, konut teslimindeki başlangıç taksitleri 110-200 YTL arasında değişiyor ve 20 yılda ödeniyor.

Dar gelirli vatandaşlara yönelik projelerde ise halen 2 bin YTL peşinat alınıyor, taksitler sözleşmeden hemen sonra başlıyor.Taksitlerin başlangıcının konut teslimine erteleneceğini bildiren Bayraktar, peşinatın da 3,5-4 bin YTL'ye yükseltileceğini söyledi. Bayraktar, ''Vatandaş hem kira hem de peşinat ödemekte zorlanıyordu. Şimdi eşten-dostan peşinatı bulur, evine girince de peşinatını öder'' dedi.

Yeni yılda, yoksul ve dar gelirli vatandaşlara yönelik projeler ile gecekondu dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerini vurgulayan Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin uygulamalarının yüzde 85-90'ının bu projelerin oluşturacağını, gelir paylaşımı porjelerinin payının en fazla yüzde 15 olacağını söyledi.