BIST 10.015
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.433,63
HABER /  GÜNCEL

Ömer Köse'den tahliye sonrası açıklama

Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, casusluk iddialarıyla ilgili konuştu soruşturmanın mutlaka yeniden açılacağını söyledi.

Abone ol

22 Temmuz operasyonunda evinin kapısında ennesi tarafından uğurlanan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, tahliye sonrası konuştu. Hukuksuz hiçbir işleme imza atmadığını söyleyen Köse, "bugün olsa yaptıklarımızı yine yaparız" diye konuştu. Selam Tevhid soruşturmasının hukuk nezdinde mutlaka tekrar açılacağını iddia eden Köse, soruşturmayı kapatanların tarihe hain olarak geçeceklerini iddia etti.

İstanbul merkezli casusluk soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski Terörle Mücüdale Şube Müdürü Ömer Köse, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. 21 yıllık meslek hayatının son 8 yılını İstanbul'da geçirdiğini ve çok önemli soruşturmalara imza attıklarını anlatan Köse, 17 ve 25 Aralık soruşturması sonrası görevden alındığını, iki kez tayin edildiğini ve oturduğu lojmandan çıkarılmak için de özel bir yasal düzenleme yapıldığını söyledi. İşte Köse'nin tahliye sonrası yaptığı açıklamadan bazı satır başları: 

"TARİHE HAİN OLACAK GEÇECEKLER"

"21 yıllık meslek hayatımda şerefle bu millete hizmet ettim. Bunun son 8 yılını İstanbul'da sürdürdüm. Ne İstanbul'daki görevlerimde ne de önceki görevlerimde hukuksuz hiçbir işlemin altına imza atmadım. .. Selam Tevhid soruşturmasından dolayı gözaltına alındım. Hiçbir yere kaçmadık, evimizde bekledik. Mücadele ettiğimiz terör mensuplarına üzülerek söylüyorum ki meslektaşlarımız bize çok gördü. Bugün olsa yaptıklarımızı yine yaparız. Ne yaptıysak bu memleketk için yaptık. Bu ihanet dosyası ergeç hukuk nezdinde tekrar açılacaktır. Ve onlar tarihe hain olarak geçecektir.

"ÖZÜR DİLENECEK BİR ŞEY YAPMADIK"

Eski içişleri bakanımıza, bizi ziyaret eden değerli milletvekillerimizi ve bazı baro temsilcilerine sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Biraz önce ifade ettiğim gibi ne yaptıksak hukuk ve kanun çercevesinde yaptık. Özür dilemek gerekirse özürümüzü dilerdik ama böyle bir şey yapmadık.

"TUTUKLANSAYDIM ÜZÜLMEZDİM"

Bu yürüttüğümüz soruşturmayla ilgili eğer tutuksansaydık üzülmeyecektim ama bugün de serbest kalınca sevinmedik. Bugüne kadar herkes konuştu biz konuşacaktık; ancak bu soruşturmayla ilgili konuşturulmadık.

"ORTADA HİÇBİR DELİL YOK"

20'ye yakın hakimin kararı var. Tutuklanan arkadaşlarımız bu soruşturmanın yaklaşık 4-5 ayında görev almışlardır. Bu soruşturmayla ilgili olarak bize yöneltilen suçlamalarda hiçbir delil gösterilmedi. Tutuklanan arkadaşlarla ilgili olarak biz de ne gerekçe gösterilerek tutuklandı biz de bilmiyoruz. 

"BEKLEDİĞİMİZ İNSANİ MUAMELEYDİ"

Dört defa tayin edildim, ardından açığa alındım. En sonunda oturduğum lojmandan atılmak için yönetmelik değiştirildi. 21 yıllık meslek hayatımda bir tane uyarı almadım. Bekleğimiz asgari mualemeydi, kamu görevlisi olduğumuz için ayrıcalıkta beklemedik. Bu tavrımızla ne başkaldırı vardı. Hukuk içerisinde ifade vermek için uğraşdık. İnşallah önümüzdeki süreçte soruşturma nasıl olacak bekleyeceğiz."