BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  GÜNCEL

Emniyette 'casusluk' operasyonu: 38 polise tahliye, 11 polise tutuklama kararı

İstanbul ve 22 farklı ilde 'casusluk yaptıkları' gerekçesiyle gözaltınan alınan 49 emniyet görevlisinden 38'i hakkında tahline, 11'i hakkında tutuklama kararı alındı. Tutuklananlar arasında, İstanbul Terörle Mücadele Eski Şube Müdürü Yurt Atayün de var.

Abone ol

Türkiye'de İstanbul ve 22 farklı ilde, 22 Temmuz'da 'casusluk yaptıkları suçlamasıyla' başlatılan operasyonda gözaltına alınan, aralarında eski üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 49 şüpheli polisten 38'i hakkında tahliye, 11'i hakkında da tutuklama kararı verildi.

Hakkında tutuklama kararı verilenler arasında İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de bulunuyor.

Doğan Haber Ajansı (DHA), serbest bırakılan 38 kişiden, aralarında İstanbul Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç'ın da bulunduğu 8 kişi hakkında da yurt dışına çıkış yasağı konduğunu bildirdi.

Casusluk yaptıkları gerekçesiyle 22 Temmuz'da gözaltına alınan şüpheliler, 26 Temmuz'da gözaltı sürelerinin bitmesinden 40 dakika sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

DHA'nın aktardığına göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüphelinin, 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek' ve 'Resmi belgede sahtecilik' gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi.

Erdoğan: İnine girdik, girmeye de devam edeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü operasyonla ilgili yaptığı açıklamada "Her şey yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bakın daha neler gelecek. Biz bunun arkasında nelerin olduğunu görüyoruz. Bunlar devletin içine 40 yıllık süreç içinde yerleştiler" dedi ve şöyle devam etti:

"Bir tanesi ellerinde kelepçeyle şov yapıyor. Peki kelepçe vurduklarınız ne olacak? Bir tanesi anacağıma 5 cüz kaldı. diyor. Orada zaten çok vaktin olacak. Al yanına Kuran'ı Kerim'i orada tamamlarsın, yeni hatimler de indirirsin. Samimi değiller. Gelenler gidenlerle bizim o polislerle işimiz yok diyorlardı. Hepsi çıktı meydana. Nerelerle bağlantılı oldukları çıktı meydana. İnine girdik girmeye de devam edeceğiz. Bunlar şahsıma değil, bu ülkeye ihanet ettiler."