BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Ölüyorsun, gebertmişler seni ama...

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak'tan hem Fenerbahçe'ye hem de Galatasaray'a ağır eleştiriler geldi

Abone ol

Futbolda şike soruşturmasını değerlendiren Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak ne Fenerbahçe bıraktı ne de Galatasaray...

Kendi kulübünün başkanı Ünal Aysal'ın "Ateş üfleyerek sönmez" sözlerini yerden yere vuran Kozak,"Başkan kulüp içinde Fenerbahçe'nin ceza almasını isteyen fanatiklerden etkilendi" dedi.

Men kararının ardından Fenerbahçe'yi Ali Koç'un sırtladığını da söyleyen Kozak, diğer yöneticileri ortadan kaybolmasını sert sözlerle eleştirdi:                  

Toplantıda küfürler uçuştu
Federasyondan Fenerbahçe avukatı Burcuoğlu'na dava... Ayrıntılar için
TIKLAYIN

"Ölüyorsun, gebertmişler seni, Türkiye'den 2, yurtdışından 3 avukat tutamadın. Bunun yerine Ali Koç Samandıra'dan çıkarken ağladı."

Radikal'den Ezgi Başaran'a konuşan Hayri Kozak'ın açıklamaları camiada şok etkisi yaratacak.

GALATASARAY MI ŞİKAYET ETTİ

Federasyonun Fenerbahçe'yi men kararının ardından Galatasaray'ın UEFA'ya gönderdiği şikayetler olduğu yönündeki iddiaları değerlendiren Kozak, şikayet olabileceği sinyalini verdi.

"UEFA eğer Türk medyasını yakinen izlediyse zaten Galatasaraylıların bir şey yazıp da UEFA'ya göndermesine gerek yok" diyen Kozak, şöyle devam etti:

"UEFA'ya bir takım metinler de göndermiş olabilirler. Kaç kişi yaptı bunu kesin olarak bilemem. Ama Galatasaraylıların bir kısmı çok eğitimli ve kültürlü insanlar olduğu için onların yazacağı metinler, içeriği itirabiyle etkileyici olabilir. Forumlarda dolaşan taslak metinleri gördüm ama gönderdiler mi bilmiyorum. Tabi burada taraftarlardan söz ediyorum, yoksa kulübün resmi bazda böyle bir başvurusu yok."

GS CAMİASI ÜZGÜN DEĞİL

Fenerbahçe'nin aldığı men kararına ilişkin Galatasaray'ın tavrını da samimi olarak açıklayan Kozak, "Camianın çok üzgün olduğu izlenimi edinmiyorum. Ama Fener'in yerinde biz olsaydık, onların da farklı hissedeğini sanmıyorum. Farak şu anda Galatasaraylılar Fener'in haksızlığa uğradığını düşünmüyor" dedi. 

ALİ KOÇ'TAN BAŞKASI YOK

Men kararının ardından Fenerbahçeli yöneticilerin takındığı tavrı da eleştiren Kozak, "Fenerbahçe direnmiyor. Ali Koç'tan başka ortada kimse yok, görünmek istemiyorlar. Daha da önemlisi iş bilmezlik var" dedi ve eleştirilerini söyle sürdürdü:

"Avrupa Şampiyon Kulüplerde oynayan takımların o dünyayı çok iyi bilen, UEFA'nın bile dizlerini titreten avukatları var. Böyle bir avukat grubu tutamazlar mıydı. Fenerbahçe'nin 2010 geliri 314 milyon lira. Ölüyorsun, gebertmişler seni, Türkiye'den iki, yurtdışından 3 avukat tutamadın. Bunun yerine Ali Koç Samandıra'dan çıkarken ağladı."

BENİM DE SİLAHIM VAR

Aziz Yıldırım'ın çete suçuyla itham edilmesi de Kozak'ın tepkisine neden olan başka bir konu...

"Bir yerde silah bulunması, bulunduran kişiyi örgüt üyesi yapıyorsa benim de evinde ruhsatlı silahım var. Burada suç yok, sadece sanıklar var."

ÜNAL AYSAL BÜYÜK YANLIŞ YAPTI

Kozak, yönetime seçilmesinde büyük rol oynadığı Ünal Aysal'a da sözünü esirgemedi.  "Büyük yanlış yaptı" diyen Kozak, Galatasaray'ın büyük bir fırsatı da kaçırdığını söyledi.

İşte Kozak'ın Aysal'a yönelttiği ağır eleştiriler:

"5 Temmuz'da yaptığı açıklama altına imza atacağım türdendi:
'Tüm GS camiasının gelişmeleri olgunlukla izlemesini dilerim. Hukuka aykırı bir durum gerçekleştiyse, ki bunu düşünmek istemiyorum, bunu katılmaka adelete düşer, bizlere değil. GS TV, başta olmak üzere kulübümüz tüm mecralarında konuyla ilgili yayın yapılmaması kararını aldık.'

Ancak bir hafta geçti ve dünya değişti. Niye koca başkan önce bunu söyleyip, sonra da 'Bu ateş üfleyerek sönmez, çözüm zamana yayılamaz' dedi? Bu kadar olur yani contradiction (çelişki). Üfleyerek sönmez açıklamasıyla GS büyük bir fırsatı kaçırdı. Başkan, kulüp içinde fanatik biçimde Fenerbahçe'nin bir an önce ceza almasını isteyen kişilerden etkilendi."