BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.431,08
HABER /  GÜNCEL

Ölüm kuyuları başka bahara kaldı

Şırnak'ın Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, bugün yapılması beklenen BOTAŞ asit kuyularındaki kazıların güvenlik gerekçesiyle ertelediği ifade edildi.

Abone ol

Yurt dışında bulunan PKK itirafcısı ve eski JİTEM'ci Abdülkadir Aygan'ın açıklamalarıyla ve Ergenekon sanığı Tuncay Güney'in söylemleriyle gündeme gelen Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki BOTAŞ kuyularının açılması güvenlik gerekçesiyle ertelendi.

BEŞ BÖLGE TESPİT EDİLMİŞTİ

Botaş Karakolu içerisinde şüphelendiğimiz yer, Sinan Tesisindeki 2 kuyu, doruklu köyündeki mezarlık ve kimsesizler mezarlığında kazı çalışmalarına başlanacaktı. Edinilen bilgilere göre Şırnak'da 8 Mart tarihinde kutlanacak olan Dünya Kadınlar Günü etkinliği nedeniyle provokatif olaylara neden olabileceği nedeniyle ertelendiği ileri sürülüyor.

Şırnak Barosu Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi, kuyuların kazılması işleminin güvenlik nedeniyle ileri bir tarihe alınmasına tepki gösterdi. Avukat Elçi, Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ile görüştükten sonra konuya ilişkin açıklama yapacağını söyledi. Şırnak Barosu, Başsavcılığın kendilerini arayarak, "Provokasyon olma ihtimali nedeniyle güvenlik sorunu yaşanabilir. Bu nedenle kuyuların açılmasını erteledik" dediğini öne sürdü.