BIST 9.979
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.435,40
HABER /  POLİTİKA

Ölü taklidi yaparak kurtuldu

11 yerinden bıçaklanan MHP'li başkan ölmüş gibi davranarak saldırgandan kurtuldu. Başkanı bıçaklayan ise diğer adayın yakını...

Abone ol

Antalya'nın Alanya İlçesi İncekum Beldesi Belediye Başkanı MHP'li 46 yaşındaki Fahri Baysal, kimliği belirsiz bir kişinin saldırına uğradı. 11 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Baysal yoğun bakıma kaldırıldı.

YARALI HALDE ARACINI KULLANDI

Olay saat 02.30 sıralarında Antalya- Alanya arasındaki D-400 Karayolu Alara Han Kavşağı'nda meydana geldi. Otomobilinde bulunduğu sırada saldırıya uğrayan İncekum Belde Belediye Başkanı Fahri Baysal, çeşitli yerlerinden bıçaklandı. Ağır yaralanan Baysal saldırganın kaçmasının ardından aracını yaralı halde kullanarak 4 kilometre uzaklıktaki İncekum Beach Otel'e kadar getirdi.

Oteldeki güvenlik görevlilerinden yardım isteyen Başkan Baysal cep telefonu ile doktorunu arattırdı. Baysal'ın yanına gelen doktoru, belediye başkanını ambulansla Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Acil Servis'te ameliyata alınan Baysal daha sonra yoğun bakıma alındı. Olayın ardından şüpheli olarak Fatih K. isimli kişinin arandığı belirtilirken saldırı nedeni konusunda bilgi verilmedi.

Saldırıyı duyarak hastaneye gelen MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız başta olmak üzere partililerin akın ettiği hastanede endişeli bekleyiş başladı. Olay yerinde inceleme yapan jandarma kapsamlı soruşturma başlattı.

ÖLMÜŞ GİBİ DAVRANARAK SALDIRGANDAN KURTULDU

Antalya'nın Alanya İlçesi İncekum Beldesi MHP'li Belediye Başkanı Fahri Baysal'ı 11 yerinden bıçakladığı iddia edilen 19 yaşındaki Fatih Karaduman, polis ve jandarmanın ortak operasyonu sonucu olaydan 6 saat sonra yakalandı. Ağır yaralı olarak Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Başkan Baysal'ın `ölmüş gibi' davranarak saldırgandan kurtulduğu ortaya çıktı.

ŞÜPHELİ DP ADAYININ AKRABASI

Olayın ardından şüpheli olarak aranan Fatih Karaduman için polis ve jandarma operasyon başlattı. Zanlı Karaduman, Baysal'ın tedavi gördüğü hastanenin 50 metre yakınında, Servet Kılıç'a ait evde yakalandı. Karaduman'ın üzerinde olayda kullandığı bıçak ile 10 gram esrar ele geçirildi. 3 dönemden bu yana başkanlık yapan Baysal'ı bıçaklayan Fatih Karaduman'ın, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Demokrat Parti adayı Bilal Korkmaz'ın destekçisi ve akrabası olduğu belirlendi.

Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Cevahir Haberal, kendisinin de girdiği ameliyatın yaklaşık 1.5 saat sürdüğünü belirterek, "Başkan Baysal'ın vücudunda 11 bıçak darbesi bulunuyor. Operasyonun ardından kendisini yoğun bakım servisine aldık. Hayati tehlikesi devam ediyor" dedi. Gözaltında tutulan Karadamun ve yakalandığı evin sahibi Servet Kılıç ile ilgili soruşturma sürüyor.