BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Ölü sayısı 94’e yükseldi

İtalya’da teknelerinin batması sonucu hayatını kaybeden mültecilerin sayısı 94’e çıktı. Kaza sonrası kaybolan 250 kişi için arama çalışmalar...

Abone ol

İtalya’da teknelerinin batması sonucu hayatını kaybeden mültecilerin sayısı 94’e çıktı. Kaza sonrası kaybolan 250 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.
Ülkenin güneyindeki Lampedusa adası açıklarında batan gemi, Afrika ülkelerinden gelen kaçakları taşıyordu. Denizden çıkarılan cesetler Lampedusa rıhtımına yan yana dizildi. Lampedusa belediye başkanı Giusi Nicolini, “Bu korkunç bir olay. Burası mezarlığa döndü ve halen cesetler çıkarılmaya devam ediyor,” ifadelerini kullandı. Sahil güvenlik ekipleri, 151 kişinin sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

LİBYA’DAN YOLA ÇIKMIŞ
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilileri, teknede yaklaşık 500 Eritreli mültecinin bulunduğunu ve teknenin Libya’dan İtalya’ya yola çıktığını ifade etti. Mültecileri taşıyan 20 metrelik tekne, Lampedusa’nın 1 kilometre açığında alev almış ve batmıştı. Tunus’a 113 kilometre uzaklıkta bulunan Lampedusa, Avrupa ülkelerine sığınmaya çalışan Afrikalı mültecilerin nereye gittiği ise bilinmiyor. Hacminden fazla yolcu taşıyan teknelerle tehlikeli bir yolculuktan sonra İtalya’ya varan pek çok mülteci, karaya ayak basmadan sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalanıyor.
İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, kazadan hemen sonra kurtarma operasyonu başlatıldığını fakat, havanın soğuk olması ve mültecilerin yüzme bilmemesi gibi etkenlerin çalışmaları zorlaştırdığını belirtti.
(İHA)