BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Çaldıkları 255 bin lirayla tatil yapmışlar

Samsun’da bir bankanın zırhlı para nakil aracından 255 bin lira çaldıkları iddia edilen gençlerin, söz konusu paraları Antalya’da tatil yapı...

Abone ol

Samsun’da bir bankanın zırhlı para nakil aracından 255 bin lira çaldıkları iddia edilen gençlerin, söz konusu paraları Antalya’da tatil yapıp kumar oynayarak harcadıkları ortaya çıktı.
Olay, 19 Mayıs ilçesi Atatürk Bulvarı Ulu Camii giriş kapısı önünde 19 Temmuz 2013 günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir bankaya ait 34 GM 4555 plakalı zırhlı para nakil aracı cami önünde park halindeyken kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından araçtan 255 bin lira çalındı. Araç sürücüsü M.E. ile bankanın güvenlik görevlisi F.U. (32), cuma namazı kılmak için caminin önüne aracı park edip araçtan indikten sonra şoför ve güvenlikçinin camiye girmesinin ardından aracın yanına gelen kimliği belirsiz bir kişi, aracın içeri girip torba içindeki 255 bin lirayı alarak kaçtı. Hırsızlık olayının fark edilmesi üzerine olay polise bildirildi. Polis zırhlı araçta yaptığı incelemede kapılarda herhangi bir zorlamanın olmadığını tespit etti. Kapılara ait iki ayrı farklı anahtarın ise birinin şoförde, diğerinin de güvenlikçi de bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili araç sürücüsü M.E. ve güvenlik görevlisi F.U. gözaltına alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu’nda sorgulanan M.E. ve F.U., haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. 23 Temmuz 2013 günü Bafra Adliyesi’ne sevk edilen M.E. ve F.U., çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

KİMLİKLERİ GÜVENLİK KAMERALARINDAN TESPİT EDİLDİ
Samsun polisi olayın peşini bırakmayarak yaklaşık 2,5 ay süren teknik ve fiziki takip yaptı. Bankanın zırhlı aracından hem aracın hem de içerideki kasanın kilidini 2 ayrı anahtarla açıp torba içindeki 255 bin lira parayı çalıp kaçan serbest muhasebeci Fatih A.(23), 19 Mayıs ilçesi, Bafra ilçesi ve Samsun il merkezindeki gerek bankaların gerek ise diğer esnafın güvenlik kamerası kayıtları tek tek incelenerek kimliği tespit edildi. Günlerce onlarca kamera kayıtlarını inceleyen Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri gerek teknik ve gerek fiziki takip sonucu Fatih A. ile aynı bankanın bir başka şubesinde güvenlik görevlisi olan Erkan C.’nin (26) bağlantısı olduğunu tespit etti. Fatih A. ile Erkan C. arasındaki telefon kayıtları tek tek ortaya çıkartıldı.
Hırsızlık olayını güvenlik görevlisi Erkan C.’nın planladığı, zaman zaman para nakline gittiği, soyulan zırhlı aracın anahtarlarını kopyaladığı ve Fatih ile birlikte soygun olayını gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Fatih A.’nın içinde 255 bin lira bulunan para dolu torbayı aldığı, paniklediği için geride kalan 750 bin lirayı çalamadığı öğrenildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü olayla ilgili Fatih A. ve Erkan C.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Erkan C.’nin borcu olduğu ve soygun olayını teklif etmesine rağmen olaya karışmayıp para harcamada bulunduğu iddia edilen serbest muhasebeci Y.İ. (27) de gözaltına alındı. Erkan C. ve Y.İ., haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Suçunu itiraf eden Fatih A. ise, "Soygun olayına Erkan C. planladı. İkimiz birlikte ev arkadaşıyız. Beraber kalıyoruz. Ben parayı çaldıktan sonra Erkan ile beraber Antalya’ya tatile gittim. Antalya’da 3 gün kalıp paraları burada yedik. Erkan kumar oynadı. 70-90 bin lira arasında kumar borcu ödedi" dedi.
Suçlamayı kabul etmeyen Fatih C.’nin ise, borçlarından dolayı hırsızlık olayını planladığı iddia edildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan 3 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından bugün Bafra ilçesindeki adliyeye sevk edildi.
(İHA)