BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

3 Ekim altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatı ne olur Altın fiyatı ne olacak

Abone ol

Saxo Capital (http://www.saxomarkets.com.tr) Tarafından  Hazırlanan Altın Teknik Analiz Raporu: 

Altında bugün için 1300’lere kadar gerileme bir olasılık olsa da  buralardan gelecek alışlarla 1325’lere yönelik tekrar bir yükseliş  bekliyoruz.

1325’lerin kırılması halinde yükseliş 1340’lere kadar  devam etmesi beklenebilir. Saxo yatırımcıları %33 kısa, %77 uzun  pozisyon tutuyorlar.

NOORCM Menkul Değerler ( http://www.noorcm.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Raporu: 

Altın dün beklentilerimiz doğrultusunda 1300 üzerine tepki  vererek dengelendi ve tekrar 1300-1350 bandına döndü. Enerji fiyatları  ise 4 günlük düşüşün ardından son 2 ayın dibinden ilk ciddi tepkisini  verdi.

Altının bugün de düne paralel gelişmelerin etkisi ile yakın  destek direnç kademeleri arasında yatay ve dalgalı seyrini  sürdürmesini bekliyoruz. Özellikle yakın destek kademeleri bir kez  daha test edilecek ve sonrasında tekrar altın lehine kısa tepki alımlarıyla yakın direnç kademeleri çalışacaktır.

Günlük periyotta  yakın kademeler arasında yatay piyasa fırsatları kollanmaya devam edilebilir. Genel görünümde ise dolar lehine olan görünüm etkisini  sürdürüyor. Piyasanın yakın desteklerini aşağı yönde kırması ve mevcut  yatayını terk etmesi durumunda mutlaka piyasa yönünde olunmalı ve  1200ons seviyeleri hedeflenmelidir. 

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

ABD'de senato üyeleri ile temsilciler meclisi arasında bütçe  tartışmalarında anlaşmaya varılamaması sonrası, hükümetin son 17  yıldaki ilk kısmi kapanmasının ardından, 17 Ekim'den sonra temerrüde  düşülmesini önlemek için borç tavanının yükseltilmesi konusunda  anlaşmaları gerekiyor. Geçtiğimiz gün sert bir düşüş gerçekleştirerek  Altın sekiz haftanın en düşük seviyelerine geriledi. Gelen sert satış  baskısı sonrası elinde altın bulunduran yatırımcılar, yatırımlarının  yüzde 3,1 ini kaybettiler.

Dün açıklanan ve bir önceki veriye oranla  ufak bir düşme yaşanan Mortgage Başvuruları sebebiyle 1392  eviyesinden destek bulma çabaları sonrası 1323 seviyelerine varan kısmi yükselişlerin geldiğini görmekteyiz. 13 yıldan bu yana,  yatırımcısına yıllık kazanç sağlayan altın için, bu sene başından  itibaren ilk kez yılsonu kazanç getiremeyecek olması, altın  yatırımcısının güvenini sarsmışa benziyor.

Altın, Fed’in tahvil  alımlarına ilişkin spekülasyonlar sonrası yılbaşından bu yana değerinin yüzde 27 sini kaybetmiş bulunmakta. Dün basın toplantısı  düzenleyen Bernanke konuşmasında, para politikası, ABD ekonomisi ya da  hükümetin kepenk kapatması konularının hiçbirine değinmezken  bankaları uyararak, bankaların önemli zorluklarla karşıya karşıya  olduğunu belirtti.

Dün sert yükselişleri sonrası 1322 desteğine  tutunamayan kotasyonda, bu sabah Asya piyasalarında hafif satıcılı  geçtiğini görmekteyiz. An itibari ile 1311 seviyesinden işlem görmekte  olan Altın için yatırımcılarımızın bu aşamada olası yükselişlerde  1320/1322 seviyelerinden satış işlemi açmalarını, 1325 seviyesi ve  üstünü stop seviyesi olarak belirlemelerini, 1314/1309 seviyelerinin  ise hedef seviyeler olabileceği görüşündeyiz.

Bugün açıklanacak olan  ABD İlk İşsizlik Başvuruları, ABD Devam Eden İşsizlik Başvuruları, ABD  ISM İmalat Dışı, FED/William Konuşması, FED/Lockhart Konuşması, FED/Fisher Konuşması, ve FED/Powell Konuşması yakından takip  edilmelidir. ABD hükümetinin kapalı olması sebebiyle verilerin  açıklanamayabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Bülteni: 

ABD'de özel sektör istihdamı Eylül ayında 166.000 kişi ile  beklenenden düşük bir artış gösterirken ağustos ayındaki istihdam  artışı 176.000’den 159.000’e revize edildi. İstihdam verisi sonrasında  ABD 10 Yıllık Tahvil faizi %2.63’ten %2.60 seviyesinin altına geriledi.

Fed Başkanı Bernanke, yaptığı konuşmada para politikasına  dair yorumda bulunmazken Boston Fed Başkanı Rosengren, büyümenin  beklentilerin altında kalması nedeniyle tahvil alımını  azaltamadıklarını açıkladı.1330 Dolar direncinden 1295 Dolar hedeflenebilir.

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

ABD'deki hükümetin kapanmasına yönelik belirsizlikler ile dalgalı bir  seyir izleyen altın fiyatlarında dün Bollinger göstergesinin alt  bandından alınan destek ile yükselişler gözlemlendi. Değerli madenin  kanalın üst noktası olan 1338 direnci altında orta vadede düşüşlerin  devam etmesi beklenmektedir. Fiyatın, 1338 direnci altında kalmayı sürdürmesi halinde Altın yeniden 1277 desteğini hedefleyebilir. Ancak,  gün içerisinde yukarı yönlü tepki alımlarının devam etmesi 1338  direncinin test edilmesine yol açabilir.

NOT: Kısa vadede 1305 desteğinin kırılabilmesi düşüşlerin devamı için  önem taşımaktadır.

Pivot 1338 Destek 1305-1293-1277 Direnç 1322-1338-1353