BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ölü askerin başındaki ülkücü pozu Bahçeli'yi çıldırttı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, darbe girimi sırasında ölü askerin başında ülkücü işaretiyle poz veren caniye 'iblis uşağı' dedi.

Abone ol

Darbe girişiminin ardından kamuoyunu provoke eden gelişmeler yaşanıyor. Darbeye tepki gösterilerinde durumdan vazife çıkaran tipler, havayı bambaşka bir noktaya taşıyor.

İşte o görüntülerden biri de öldürülen askerin başında insanlıktan çıkmış bir kişinin ülkücü pozu vermesiydi.

Bu fotoğraftan duyduğu rahatsız dile getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, o kişi için " İblis uşağı yaratık nedeyse bulunup darbecilerle birlikte cezalandırılmalı, bu şerefsiz doğduğuna pişman edilmelidir." dedi.

Partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap eden MHP liderinin gündeminde darbe girişi vardı. Darbecilerle mehmetçiğin ayırt edilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, o fotoğrafa böyle tepki gösterdi:

GÜNAHSIZ MEHMETÇİKLER DAYAKTAN GEÇİRİLMİŞTİR

"Türk Silahlı Kuvvetleri moralman çökmüş, itibarı dibe vurmuş, güvenirliği sarsılmış, imajı lekelenmiş, savaşma kabiliyeti yıpranmıştır. Darbeci hainleri, rütbeli canileri dışarıda tutarak söylüyorum:

Hiçbir şeyden haberi olmadan kamuflaj giydirilip silah başı yaptırılan, tatbikat oluyor diye sokaklara çıkarılan suçsuz günahsız Mehmetçikler de dayaktan geçirilmişlerdir.

Ordu-millet anlayış ve kaynaşmasına darbe inmiştir. Kardeş kardeşin boğazına sarılmıştır. Vakay-i Hayriye’den beri ilk defa asker linç edilmiştir. Teslim olan askerlere demir çubuk, kemer, kesici aletlerle saldırılmıştır.

Kimin suçlu, kimin mazlum olduğu tespit edilmeden, Mehmetçiklerin yüzüstü yatırılışları, eller yukarıda teslim alınışları, yerlerde darp edilmeleri, çıplak halde kafalarına vura vura polis otolarına bindirilmeleri skandaldır, milli vicdana terstir.

BU ŞEREFSİZ DOĞDUĞUNA PİŞMAN EDİLMELİDİR

Doğru olup olmadığı henüz belli değilse de, bir askerin kafasının kesilmesi tarif ve izahı olmayan canavarlıktır.

Her şey bir yana, hayatını kaybetmiş bir Mehmetçiğin başında bozkurt işaretiyle fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşan iblis uşağı yaratık nedeyse bulunup darbecilerle birlikte cezalandırılmalı, bu şerefsiz doğduğuna pişman edilmelidir.

Biz 12 Eylül’de haklı olmamıza rağmen askere el kaldırmadık. Yıllarca davacı olmadık, için için ağladık, ama ne yapalım, devlete ne söyleyelim dedik, işimize baktık.

Çile çektik, belli etmedik. Ve dedik ki;

Yürümezsek Hak yolda,

Erimezsek Hak yolda,

Çürümezsek Hak yolda, gök girsin, kızıl çıksın.

Demem odur ki, Mehmetçiğe zulüm ne demektir?

TSK'YI TOPLUCA SUÇLAMAK KİME NE KAZANDIRACAK?

TSK’yı topluca suçlamak ve infaz etmek kime ne kazandıracaktır? Mehmetlerimize kıymayalım. Aksi halde, bu vatanın güvenliğini nasıl sağlayacağız?

Sela vermesine verilsin, imamlar durmasın milleti sokağa çağırsın; ama halkla asker birbirine girmesin, askerle asker cepheleşmesin, bu devletin, bu milletin Allah muhafaza selası duyulmasın.

Hele hele Milliyetçi Ülkücü Hareketi hiç kimse olaylara çekmeye, kışkırtıp tahrik etmeye çalışmasın. Bırakalım, kimin ne suçu varsa hukuk ortaya çıkarsın. Sabredelim, mahkemeler son sözü söylesin. Darbecilere de bir daha güneş ışığı dahi gösterilmesin."