BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  DÜNYA

Olimpiyat Şampiyonun sağlık durumu belli oldu

Olimpiyat Şampiyonu Milli Tekvandocu Servet Tazegül, sağlık kontrolünden geçti. <br/>Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet pro...

Abone ol

Olimpiyat Şampiyonu Milli Tekvandocu Servet Tazegül, sağlık kontrolünden geçti.
Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet programında yer alan 13-15 Aralık 2013 tarihleri arasında İngiltere Manchester’da yapılacak “WTF Dünya Grand Prix Tekvando Şampiyonası” öncesi 2. Dönem Tekvando Takım Hazırlık Kampına katılan Olimpiyat Şampiyonu Milli Tekvandocu Servet Tazegül, Özel Medicana Konya Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti.
Kontrol amacıyla katıldığı geldiği hastanede doktora elini ve ayağını gösteren Milli Tekvandocu Servet Tazegül, aldığı darbe sonucu sol ayağını vuramadığını ve ayağında bir uyuşukluk olduğunu söyledi. Bir seneden beri sakatlıklardan kurtulamadığını ifade eden Servet Tazgül, “Akdeniz Oyunları’ndan önce de bir sakatlık yaşadım. Şimdi de dünya şampiyonasında elim kırıldı. Yavaş yavaş antrenmanlara başladım. İnşallah eski formumu yakalayacağım” dedi.
Çalışmalara iki üç hafta önce Almanya’da başladığını belirten Milli Tekvandocu, “Şimdi de arkadaşlarımla birlikte milli takım kampına katıldım. Onlarla birlikte en iyi şekilde hazırlanarak, Olimpiyat Baraj maçlarına katılmak istiyoruz. Eskiden olimpiyat baraj maçları, Dünya ve Avrupa barajı oluyordu. Artık olimpiyat baraj maçlarını yılda 5 Grand Prix üzerine dağıttılar. Bir, iki, üç derecesini alan sporculara belirli puanlar var. O puanların sonuçlarına göre son turnuvalarda Grand Prix’lere bakılarak ilk 6 olimpiyatlara direk katılacak. Sistem değişti tekvandoda. Bu şekilde ülkemiz 2 sporcuyla değil, ikisi bayan, ikisi erkek 4 kişiyle gidebilecek. Grand Prix’lerde hepimiz 8’le geçersek, her sıklette gidebileceğiz olimpiyatlara. Bu da ülkemiz adına güzel oldu. İnşallah iyi çalışıp, hep beraber puanları alıp ilk 6’ya girip olimpiyatlara direk katılırız” ifadelerini kullandı.
Milli Tekvandocu Servet Tazegül, hedefinin 2016 olimpiyatlarında şampiyon olmak olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)