BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.488,21
HABER /  GÜNCEL

Öldürülen travestinin arkadaşları eylem yaptı

İstanbul Beyoğlu’nda dün gece silahla vurularak öldürülen “Çağla Joker” takma adlı travesti İsmail Öztürk ile aynı saldırıda yaralanan diğer...

Abone ol

İstanbul Beyoğlu’nda dün gece silahla vurularak öldürülen “Çağla Joker” takma adlı travesti İsmail Öztürk ile aynı saldırıda yaralanan diğer travesti için bir araya gelen arkadaşları, olayı protesto etti.
Beyoğlu Daracık Sokak’ta dün gece kimliği belirsiz silahlı iki saldırgan, “Çağla Joker” takma adlı İsmail Öztürk ile arkadaşı “Nalan” takma adlı travesti Mehmet Kaptuğ’u silahla vurmuş, olayda Kaptuğ ağır şekilde yaralanırken, Öztürk hayatını kaybetmişti. Ölen ve yaralanan travestilerin arkadaşları, bugün öğle saatlerinde cinayetin işlendiği sokakta toplanarak arkadaşları için protesto eylemi yaptı. Aralarında lezbiyen, gay ve biseksüel transseksüellerin de yer aldığı yaklaşık 20 kişilik grup, Türkiye’de yaşam haklarının olmadığını ve hor görüldüklerini öne sürerek tepkilerini dile getirdi. Ölen arkadaşlarının yer aldığı fotoğrafları taşıyan grup, basın açıklaması yaptı. LGBTİ aktivisti “Didem Çisem” adlı travesti, grup adına yaptığı açıklamada, “Yine bir arkadaşımız transfobinin kurbanı oldu. Dün gece 2 trans kadın silahlı saldırıya uğradı. Transfobik saldırı sonucunda 21 yaşındaki arkadaşımız Çağla’yı kaybettik. Nalan ise omzundan yaralanarak tedavi altına alındı” dedi.
Eşcinsel, biseksüel, trans ve intersekslere yönelik nefret suçlarının arttığını belirten Çisem, “Bu suçlarla mücadelede, ‘cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği’ ibarelerini de bünyesinde barındıran bir nefret suçları mevzuatı oluşturulmalıdır” şeklinde açıklama yaptı.
Eylemciler, yapılan basın açıklamasını ardından sessizce dağıldı.
(İHA)