BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  GÜNCEL

Muhalefetten 1 Mayıs ve seçim eleştirileri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim’e izin verilmemesine tepki gösterirken, MHP lideri Bahçeli, cumhurbaşkanlığı ...

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim’e izin verilmemesine tepki gösterirken, MHP lideri Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden iktidarı eleştirdi.
Partisinin grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu, “2010’da Taksim’de insanlar 1 Mayıs’ı özgürce kutladı, Başbakan denen zat hiç bir olayın olmadığını gördü” dedi. “Siz baskı uygularsanız kavga çıkar, kimsenin kavga etmeye niyeti yok, siz de çıkarmayın” diye devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, “ Bırakın insanlar nerede istiyorlarsa bayramlarını kutlasınlar” ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHEÇLİ
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin gündeminde ise cumhurbaşkanlığı seçimi vardı. Bahçeli, “Teessüfle takip ediyoruz ki, Türkiye’de sanki Cumhurbaşkanı değil AKP’ye genel başkan seçilecektir. Zannedersiniz ki, önümüzdeki 10 Ağustos’ta AKP’nin kurultayı toplanacak, delegeler ismi önceden belli olan zatı seçecektir. Şu işe bakınız ki, Cumhurbaşkanı seçimine 110 gün kala sandıklar kurulmuş, oylar sayılmış, karar verilmiş, netice belli olmuştur. Yani 110 gün sonra bir formalite yerine getirilecek, yasal bir zorunluluğun icabı istenmese de yapılacaktır. Demokratik kültürün, demokratik kuralların, demokratik teamüllerin, demokratik usullerin hilafına ne varsa Türkiye’de dolaşıma girmiştir. Yine görüyoruz ki AKP, Cumhurbaşkanlığını tekeline almış, üzerine kapaklanmış, mızmızlanarak neredeyse kimseye yar etmem demeye getirmiştir. Sandıktan kimin çıkıp çıkmayacağını, kimin seçilip seçilmeyeceğini kestirmek, kesin yargıya varmak bir defa demokrasinin ruhuna aykırıdır. Cumhurbaşkanı’na AKP’nin karanlık odaları değil, Türk milleti karar verecektir)
(İHA)