BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.498,79
HABER /  GÜNCEL

Öldürülen terörist sayısı kafaları karıştırdı!

İsmet Yılmaz, terör örgütünün çevre ülkelerdeki barınma alanlarına yönelik yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2012'de, sınır ötesine 55 kez sınır ötesi hava harekâtı yapıldığını ve 420- 427 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şemdinli bölgesinde yürütülen iç güvenlik harekâtında, bölgedeki mevcut birliklere ilave olarak yeterli miktarda takviye kuvvet ve ateş destek vasıtası görevlendirildiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı, terör örgütünün çevre ülkelerdeki barınma alanlarına yönelik olarak bu yıl içinde 16 Ekim'e kadar olan sürede, sınır ötesine mevcut ateş destek vasıtaları ile yapılan atışlara ilave olarak 55 kez sınır ötesi hava harekatı icra edildiğini ifade ederek, "Harekâtlarda 420- 427 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir" dedi.

RAKAMLAR KAFA KARIŞTIRDI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, Kasım 2012 itibariyle etkisiz hale getirilen törerist sayısının 420-427 arası olduğunu açıklaması kafaları karıştırdı. Çünkü Genelkurmay Başkanı Necdet Özel bundan 2 ay önce, yani 24 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada birebir aynı rakamları vermişti.

Özel "TSK olarak 1 Ocak 2012'den 24 Eylül 2012'ye kadar terörle mücadele kapsamında verdiğimiz şehit sayısı 110'dur. Aynı dönemde 427 terörist ölü, 54 terörist yaralı/sağ olarak ele geçirilmiş, 117 terörist kendiliğinden teslim olmuştur. Etkisiz hale getirilen terörist toplamı 598 olmuştur" demişti.

Bu tarihten sonra geçen 2 aylık sürede TSK'nın yaptığı açıklamada girilen çatışmalarda onlarca teröristin daha etkisiz hale getirildiği kamuoyuna açıklanmasına rağmen rakamların birebir aynı olarak açıklanması bazı soruları da beraberinde getirdi.


ERDOĞAN 500 RAKAMI VERMİŞTİ

Bilindiği üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bundan 4 ay önce yaptığı açıklamada bir tek hava harekatında 550 teröristin öldürüldüğünü açıklamıştı.

3 farklı isimden gelen 3 farklı açıklama ile şaşıran kamuoyu ise hangi verilere inanacağını şaşırmış durumda.