BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  GÜNCEL

Öldürülen çiftçinin eşi konuştu!

Teröristlerce öldürülen çiftçi Toksöz'ün eşi Filiz Toksöz, olay gününden beri kabus gördüğünü ifade etti.

Abone ol

İzmir'in Foça ilçesinde, iki askerin şehit olduğu bombalı saldırıyı düzenleyen teröristlerin, olaydan iki gün önce kendilerini gördükleri için öldürdüğü 3 çiftçiden Zekeriya Toksöz'ün eşi Ayten Toksöz, o günden bu yana rahat uyuyamadığını söyledi. Kısa süreli uyuyakaldığında ise kabus gördüğünü ifade eden Toksöz, "Devamlı, teröristlerin evlere girerek insanları öldürdüğü kâbusunu görüyorum. Psikolojimiz bozuldu. Aklımıza gelmeyen başımıza geldi." dedi.

3 ÇİFTÇİNİN CESEDİ SULAMA KANALINDA BULUNMUŞTU

Menemen ilçesi Maltepe beldesinde, 7 Ağustos 2012 tarihinde çiftçiler Yusuf Kafalı (55), Zekeriya Toksöz (57) ve Bahri Şirin'in (48) cesetleri sulama kanalında bulunmuştu. Maltepe'de ikamet eden Kafalı ve Toksöz, Gerenköy ovasındaki tarlalarını sulamak üzere 35 MMR 19 plakalı kamyonetle evlerinden ayrılmış, bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. Yakınları, tarlaya gittiklerinde kayıp çiftçilere ait terkedilmiş kamyonetle karşılaşınca durumu jandarmaya bildirmişti. Aynı saatlerde jandarmaya, Foça'nın Yeni Bağarası köyünde ikamet eden Şirin'in de tarlasını sulamak üzere evinden ayrılıp geri dönmediği ihbarı gelmişti. Her iki olayı ilişkilendiren jandarma ekipleri, bölgede yaptıkları arama sonucunda üç çiftçinin cesedini sulama kanalında bulmuştu.

HER GECE KABUS GÖRÜYORUM

Teröristler tarafından öldürülen çiftçilerden Toksöz'ün eşi Aşten Toksöz'ün hayatı, olaydan sonra alt üst oldu. Düzenli uyuyamadığını belirten Toksöz, kısa süreli uykularında da kâbus gördüğünü ve bu sebeple doktora gittiğini aktardı. "Devamlı, teröristlerin evlere girerek insanları öldürdüğü kâbusunu görüyorum. Psikolojimiz bozuldu. Aklımıza gelmeyen başımıza geldi. Eşimin böyle haince öldürüleceğini hiç ummazdım. Katillerinin yakalanması, acımızı bir nebze olsun dindirdi. Eğer o teröristler yakalanmasaydı, eşim ve diğer iki komşumuz kimvurduya gidecekti. Yıllarca, kim öldürdü diye içimiz yanacaktı. Devletimiz bu teröristleri durdursun, bunlara el atsın. İnsanların canını yakmasınlar, bunların hesabını versinler. Her gün kaç kişinin canı yanıyor. Eşim şehit statüsü aldı ama keşke bu olay olmasaydı. İki evladımla kaldım, hayatta başka kimsem kalmadı. Yetkililerin bize destek olmasını istiyorum." diyerek gözyaşı döktü. Toksöz ayrıca olaydan sonra sadece AK Partili milletvekillerinin kendilerini ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.