BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  DÜNYA

Olaylarda bin 241 esnaf zarar gördü

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, Gezi Parkı olayları nedeniyle İstanbul’da bin 241 esnafın zarar...

Abone ol

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, Gezi Parkı olayları nedeniyle İstanbul’da bin 241 esnafın zarar gördüğünü açıkladı.
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte açıklama yaptı. Topbaş’ın ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “En çok zarar gören bizim kesim olmuş oldu. İlk başlarken AVM yapılacak gibi duyumlarla bizim başkanlarımız da çevrecilere destek verirken, ilk zarara biz uğradık. Bizim dükkanlarımızı kırmaya, talan etmeye başladılar ve onun da öyle olmadığını gördük. Alışveriş merkezinin şehir merkezine yapılmasına karşıydık. Bu bakımdan biz de o aldatılmaya uğradık. O eylemlerin yapıldığı yerlerde 5 bin civarında esnafımız var. Bin 241 tanesi zarar gördü. Zararımız 40-60 milyon arasında” dedi.
Zarar gören esnafla ilgili Beyoğlu Kaymakamlığı’nın çalışma yaptığını dile getiren Topbaş, “Ama o acı günlerdeki reçete, ürünlerini üretemeyip ya da ürettikten sonra satamayıp dökenler var. Onları biz fotoğraflarla tespit edemiyoruz. Artık bu terör eyleminin, bu olayların bitmesi lazım. Turizm mevsiminin başladığı bir dönemde sanki bir provaydı. Allah bizlere bir daha o günleri göstermesin. Biz hiçbir yanlış olan eylemin içinde olmadık. Bu ülkede bir kere kontak kapattık. Biz kendi yağımızda kavruluyoruz. Artık bu ayarı kaçan olayların bitmesini, bu ülkede birlik ve beraberlik içinde yaşamayı diliyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)