BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Okullar yeni müdürlerini bekliyor!

Açıkta olan okul müdürlüklerine ilk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilecekler için takvim işlemeye başlamıştır.

Abone ol

2014-2015 eğitim-öğretim 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başladı. MEB, 10 Haziran 2014 ve 29026 sayılı Resmî Gazete’de ‘Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesi’ yönetmeliğini yayınlamıştı.

Daha önce yayınlanan kanun ve yeni yönetmeliğe göre mevcut okul müdürleri görevlerine aynı kurumda devam, başka kurumda devam veya asli görev olan öğretmenlikte görevlendirilmeleri şeklinde gerçekleştirilmişti. Tüm bu görevlendirmelerin sonucunda MEB’e bağlı okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde yeni bir okul yönetim kadrosu oluşmaktadır. Okul müdürlüğü açık bulunan kurumlara da yönetmelikte şartı tutan öğretmenler arasından, yeni okul müdürü görevlendirmeleri takvime bağlı olarak yapılacaktır.

Açıkta olan okul müdürlüklerine ilk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilecekler için takvim işlemeye başlamıştır. Açık okul müdürlükleri ve duyuru il milli eğitim müdürlüklerince 15-17 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Müdür olarak atanmaya şartı tutanlar başvurularını 18-22 Eylül tarihleri arasında yapacaktır. Başvurular 23-25 Eylül tarihleri arasında değerlendirilecektir. Değerlendirme sonuçlarına itirazlar 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında yapılabilecektir. İtirazların değerlendirilmesi ile sonuçlar 8-10 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır. Sözlü sınav duyurusu 13-15 Ekim tarihleri arasında olacaktır. Sözlü sınav 16-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sözlü sınav sonuçlarına itirazlar ise 30 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında alınacaktır. İtirazlar sonucu değerlendirme sonuçları 6-12Kasım tarihleri arasında açıklanacaktır. Müdürlüğe ilk defa ve yeniden görevlendirmeler tercihlere göre valiliklerce 13-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Okul müdürlüğüne ilk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilmek üzere kimler müracaat edebilir?

Yukarıda bahsedilen yönetici atama yöneticiliğine göre okul müdürlüğüne; daha önce müdür olarak görev yapmış olanlar, müdür başyardımcısı olarak en az iki yıl görev yapmış olanlar, kurucu müdür, müdür yardımcısı ve müdür yetkili öğretmen olarak ayrı ayrı veya müdür başyardımcılığı dahil toplam en az üç yıl görev yapmış olanlar, şube müdürü veya daha üst düzeyde görev yapanlar, bakanlık kadrolarında asaleten en az sekiz yıl öğretmenlik yapanlar müracaat edebilir.

Ekrem Aytar'ın yazısının tamamını okumak için