BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Okullar çocuk dostu olacak

UNICEF ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''Çocuk Dostu Okul'' (ÇDO) projesi, 2008 yılına kadar tüm ilköğretim okullarındaki eğitim kalitesinin yükseltilmesini hedefliyor.

Abone ol

UNICEF Türkiye Temsilciliği ile Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nce başlatılan ''Çocuk Dostu Okul'' (ÇDO) projesi, 2008 yılına kadar tüm ilköğretim okullarındaki eğitim kalitesinin yükseltilmesini hedefliyor.

Çocuk dostu okullar, Türkiye'deki tüm okullar için geçerli olacak asgari standartlar aracılığıyla okulları öğrenim açısından daha uygun hale getirmeyi, çocukların eleştirel düşünme yeteneklerini, özsaygılarını ve sosyal becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

UNICEF Türkiye Temsilciliği sorumlularının verdikleri bilgilere göre, 6-14 yaşlarındaki çocukların potansiyellerini eksiksiz gerçekleştirebilmeleri için ilköğretim okullarındaki eğitimin kalitesinin arttırılmasını amaçlayan bu projeyle, 2005 yılı sonuna kadar 81 ilin her birinde en az 20 ÇDO hizmet verecek.

2008 yılına kadar ise Türkiye'deki tüm ilköğretim okulları çocuk dostu okul haline getirilecek. Bir okulun çocuk dostu olabilmesi için 15 bin dolar gerekiyor.

Projeden beklenen sonuçlar:

6-14 yaş arasındaki çocukların okullaşma, devamlılık ve öğrenim başarılarının arttırılması;

Öğrencilerle öğretmenler arasındaki ilişki ve iletişimin güçlenmesi, ilk kademe hizmet sunucuları (okullar) ve hizmeti alanlar (öğrenciler ve veliler) arasında bilinç ve duyarlılık geliştirilmesi;

Öğrencilerin okullarında daha mutlu olmaları ve bunun öğretmenlere, velilere ve topluma yarar sağlaması.

Haber: Figen Atalay
Kaynak: