BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
HABER /  GÜNCEL

Okulda iğrenç taciz! 13 yaşındaki öğrencisini kütüphanede sıkıştırdı ve..

ANTALYA'da 13 yaşındaki 7. sınıfa giden kız öğrencisine okul kütüphanesi ve boş sınıfta cinsel istismarda bulunduğu ve cinsel içerikli mesajlar gönderdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan İngilizce öğretmeni N.D., 15 yıl 11 ay 7 gün hapse mahkum edildi.

Abone ol

ANTALYA Muratpaşa'daki bir ortaokulda İngilizce öğretmeni N.D., okulun kütüphanesinde 7'nci sınıfa giden kız öğrencisini boynundan öptü, kıyafetlerinin altından ve üzerinden vücudunu elledi. N.D., başka bir gün ise yine kütüphanede ve boş bir sınıfta öğrencisini sıkıştırıp taciz etti. 13 yaşındaki kız çocuğunun durumu anlatması üzerine anne, polise başvurarak şikayetçi oldu. Gözaltına alınan N.D., 'çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'çocuğa cinsel istismar' suçlarından tutuklandı.

İki Kız Öğrenciyi Daha Taciz Etmiş: Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından N.D. hakkında iddianame hazırlanırken aynı okuldan iki kız öğrenci, rehber öğretmen Ö.Y.'ye giderek, N.D.'nin kendilerine de cinsel istismarda bulunduğu anlattı. Rehber öğretmenin durumu bildirmesi üzerine savcılık, N.D.'nin birden fazla çocuğa cinsel istismar suçundan yargılanması için ayrı ayrı iddianame hazırladı. N.D., 2 ay önce görülen bu davalardan birinden delil yetersizliği nedeniyle beraat ederken, diğerinde 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar istinafa gönderildi. 

Tutuklu sanık N.D.'nin 7'nci sınıf öğrencisi kız çocuğunu cinsel istismar suçundan yargılandığı davanın karar duruşması ise geçen cuma günü Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık N.D.'nin avukatıyla hazır bulunduğu duruşmaya, şikayetçinin avukatı katıldı.

Okul kütüphanesinin giriş- çıkışına ait güvenlik kamerası kayıtları ve N.D.'nin cep telefonuyla öğrencisine gönderdiği cinsel içerikli mesajların yer aldığı döküm dosyaya dahil edildi.

'Mağdur Başkası Tarafından İstismar Edildi' İddiası:  Duruşmada savunma yapan N.D.'nin avukatı Zeynep Çizme, N.D.'nin öğrencisi ile normal öğrenci- öğretmen ilişkisi içerisinde olduğunu savundu. N.D.'nin whatsapp üzerinden öğrencisi olduğunu bilmeden mesajlaştığını, karşısındakinin öğrencisi olduğunu anlayınca engellediğini söyleyen Zeynep Çizme, öğrencinin müvekkiline husumet beslediğini iddia etti.

13 yaşındaki kız çocuğunun başka bir kişi tarafından istismar edildiğini, müvekkili N.D.'nin bunu ortaya çıkardığını belirten Zeynep Çizme, "N.D. bu suçu ortaya çıkardığı için öğrencisi kendisine husumet beslemiştir. Çocuk İzleme Merkezi'ndeki ifadelerinde annesinin kendisine baskı uyguladığı yönündeki ifadeleri de göz önüne alınınca aile içinde sorunların olduğu belirleniyor" dedi. Çizme, müvekkilinin beraatını istedi.

'Ben Mağdurum, Kurban Edildim': Suçlamaları kabul etmeyen N.D. ise "öğrencim ile aramızda husumet olduğu kesindir. Öğrencim bana güvenir ve kuzeni ile arasında geçenleri anlatmıştı. Bunun ortaya çıkmasına neden oldum. Ancak öğrencim daha sonra anlattıklarının rüya olduğunu söyledi. Daha sonra başka bir kişiyle görüşmeye başladı. Bunu öğrenip kendisini uyardığımda bana öfkelendi. Hayal gücü yüksek bir çocuktur. Benimle ilgi iddialarına 'Rüyaydı' derse ne olacak? Bir eğitimcinin hayatı sonlandırılacak. Ben mağdurum, kurban edildim" diye kendisini savundu.

Yargılama sonunda mahkeme, N.D.'yi 'cinsel istismar' suçundan 15 yıl 11 ay 7 gün hapse mahkum etti. Mahkeme, N.D.'nin 'çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan ise beraatına hükmetti.