BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.400,38
HABER /  DÜNYA

Okula silahlı baskın çok sayıda ölü!

Pakistan'da son dakika silahlı saldırganlar okul basıp 500 öğrenciyi rehin aldı. Ölü sayısı 148'e, yaralı sayısı da 150'ye çıktı!

Abone ol

Pakistan'ın Peşaver kentinde son dakika okula silahlı saldırı yaşandı, silahlı saldırganlar bir okulu basıp 500 kadar öğrenciyi rehin aldı. Pakistan'dan gelen son dakika haberlerine göre, Eyalet Hükümet Sözcülüğü baskında yaralananlardan bazılarının hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısının 148'e, yaralı sayısının da 150'ye yükseldiğini açıkladı.

ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR 9-14 YAŞLARINDA!

Askerler okulu kuşattı ve silah sesleri yükseliyor. Silahlı Taliban militanları ile Pakistan ordusu arasındaki çatışma devam ediyor. Saldırıya kurban giden öğrencilerin 9-14 yaşları arasında olduğu belirtildi. 

SALDIRIYI TALİBAN ÜSTLENDİ!

Askerlerle, silahlı saldırganlar arasında çıkan çatışmalarda 126 kişinin hayatını kaybettiği, 124 kişinin de yaralandığı öğrenilirken bölgeden olayı Taliban'ın üstlendiği bilgisi ulaştı. Ölenlerin çoğunun öğrenci olduğu belirtildi.

7.20141216141919.jpg

PAKİSTAN'DA KATLİAM GİBİ SİLAHLI SALDIRI- FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

pakistan-580.jpg

SALDIRI MİSİLLEME AMAÇLI YAPILDI

Taliban, saldırıyı misilleme amacıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Katliam gibi saldırıda öğretmenlerin de kurşuna dizildiği belirtildi.

5.20141216141931.jpg

BAŞBAKAN ŞERİF PEŞAVER'E GİDİYOR

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Taliban’a karşı operasyonu bizzat yönetmek amacıyla Peşaver’e doğru yola çıktığını duyurdu.

Navaz Şerif konuyla ilgili açıklamasında, Onlar benim çocuklarım ve kayıplar da benim” ifadelerini kullandı.

pakistan.20141216095607.jpg

 
 

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR!

Baskın ve rehine olayının yaşandığı Peşaver kentindeki Lady Reading Hastanesinin sözcüsü Şeram Terkai, basına yaptığı açıklamada, yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğunu, bu yüzden ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

screen-shot-2014-12-16-at-12.09.34-pm.pngOKULA GİRİP RASTGELE ATEŞ AÇTILAR

Üzerlerinde bomba bulunan altı Taliban militanının, okula girerek etrafa rastgele ateş açtıkları bildirildi. Polis okulu güvenlik kordonuna alırken, militanların her birinin intihar komandosu olduğunu söyledikleri öne sürüldü. Taliban'ın 'Tahrik-i Taliban Pakistan' adı verilen bir kolu saldırıyı üstlenirken, okula giren altı militana yaşları büyük öğrencileri öldürme emri verdikleri bildirildi. Okulda 500 öğrenci ve öğretmenin olduğu tahmin ediliyor. 

pakistan1.jpgSALDIRGANLARA "ASKERİ PERSONELİ VURUN" EMRİ VERİLMİŞ!

Pakistan Talibanı'nın sözcüsü Muhammed Horasani okula en az 6 saldırgan gönderdiklerini ve saldırganlara askeri personeli vurmalarını emrettiklerini duyurdu. Horasani, saldırganlar arasında intihar bombacılarının da bulunduğunu söyledi. Taliban sözcüsü, "İntihar bombacılarımız okula girdi. Kendilerine çocuklara zarar vermemeleri konusunda talimat verildi" dedi.

pakistan-2.jpg

AFP'ye konuşan bir ordu yetkilisi ise "Peşaver'deki Devlet Askeri Okulu'nda silahla ateş etme olayı oldu. Askerler bölgeyi kordona aldı. Militanları arıyoruz" açıklamasını yaptı. 

TALİBAN: OKULU HEDEF ALDIK ÇÜNKÜ...

Pakistan Talibanı’ndan okul saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada “Okulu hedef aldık çünkü ordu ailelerimizi hedef alıyordu, onların bizim acılarımızı hissetmelerini istiyoruz” ifadeleri yer aldı. 

GENELKURMAY'DAN KINAMA

Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif ise baskını şiddetli bir şekilde kınayarak masum insanları öldürmek için korkakça saldırı düzenleyenlerin sadece Pakistan'ın değil insanlığın da düşmanı olduğunu söyledi.

"VAHŞİLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Olaydan sonra Peşaver'e giden Orgeneral Rahil Şerif, masum öğrencilerin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve teröre karşı savaşın devam edeceğini vurguladı. Orgeneral Rahil Şerif, "Vahşilerin peşini bırakmayacağız. Azmimiz daha da yükseldi. Teröristler ulusun kalbini vurdular ama yüce ulusun azmini asla kıramazlar" dedi.

Öte yandan, Başbakan Navaz Şerif de Peşaver'e geldiği ve olayın detayları hakkında bilgi aldı.

Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asif Selim Bacva ise operasyon son safhasında olduğunu açıkladı.

pakistan-saldiri-1.jpg

ÖĞRENCİLERİN ÇOĞU ASKER ÇOCUĞU

Peşaver'deki Al Jazera muhabiri Ahmet Zeydan'ın aktardığına göre silahlılar yüzlerce çocuğu rehin olarak tutuyor. Okul ordunun kontrolünde. Taliban’ın bu türden saldırıyı ilk defa yapıyor. Okuldaki öğrencilerin çoğunluğu asker çocuğu. Okul ilköğretim ve lise bölümlerini içeriyor.