BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  MEDYA

Zaman yazarından çılgın iddia

Olay Soma yazısıyla günlerce konuşulan Zaman yazarı Ali Ünal, bu kez, 14 Aralık operasyonu sonrası çılgın bir iddiada bulundu.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal, "Bu süreçte bütün cemaatler hedefte; imam-hatiplilerle AKP Müslümanları yetiştirilecek, sadece “TÜRGEV” cemaati kalacak ve R.T. Erdoğan, hem siyasî, hem dinî lider olacak." iddiasında bulundu.

Savcılığın cemaat operasyonu gündeme bomba gibi düştü. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alınması Zaman yazarlarını öfkelendirdi.

301 kişinin öldüğü Soma maden faciasının ardından yaptığı "ilahi ikaz" uyarısıyla gündeme gelen Ali Ünal, bugün, Gülen cemaatini sarsan 14 Aralık operasyonunu kaleme aldı.

Cemaat yazarı, son yaşananları İslam tarihinde başı felaketle sonu 'hayırlı' biten olaylara benzetti. İşte o yazıdan bir bölüm:

GÖZALTINA ALINANLAR 'ÖNDEN GİDEN ATLILAR'DIR

"Sürecin böyle gitmesi, sürekli ifade etmeye çalıştığım gibi, Hizmet hareketinin hakkaniyetine, istikametine en açık delillerdir. Çünkü yol, budur; böyle olduğu ve bu tür hadiselerin yaşanacağı Kur’ân’da apaçıktır. Dolayısıyla, bütün olup bitenler karşısında, Hendek Savaşı’ndaki Sahabe gibi, “Bu, Allah ve Rasûlü’nün va’d ettiğidir; Allah ve Rasûlü, doğru söylemiştir.” diyoruz. Bu süreçte gözaltına alınan ve/veya tutuklanan mazlumlar, “Önden giden atlılar”dır. Kendileri ve aileleri, ancak tebrik edilir. Süreç, Hz. Yunus’un (a.s.) aleyhinde balığın karnının, denizin ve gecenin karanlıklarının ittifak ve bütün sebeplerin sükut etmesi gibi, Hizmet hareketi için de, her halükârda yerine getirilmesi gereken sebepler tükeninceye ve nûr-u Tevhid içinde sırr-ı Ehadiyet’in tecellisine kadar devam edecek görünüyor.

SADECE TÜRGEV CEMAATİ KALACAK

Medyaya ve hürriyetlere son darbe operasyonu, her şeyden önce, devam eden ve edecek bir sürecin halkasıdır. Hizmet hareketini bitirmek ve İslâm’ı dönüştürmek, 28 Şubat’ın ana gayeleri arasındaydı. Fakat 28 Şubat, Asker’le bütün hedeflerine varamadı; tabanda bilhassa İslâmî kesim ikna edilemedi. 28 Şubat’ta Asker’le gerçekleşmeyen hedefler, şimdi sağ ve RP tabanını kontrol eden, İslâmcı kökenli sivil bir iktidarla gerçekleştirilmeye çalışılıyor. 28 Şubatçıların hedeflerinden biri de, Türkiye’yi Çin–Rusya–İran çizgisinde bir ittifaka dâhil etmek ve Baas tipi bir idare kurmaktı. Aynı hedef, şimdi de takip ediliyor. Türkiye, bir yandan BOP veya GOP’un hedefleri istikametinde Büyük Kürdistan adına adım adım bölünürken, diğer taraftan Baas tipi bir “cumhuriyet”e götürülüyor. Esed, yüzde 90’ın üzerinde rey alıyor ve “millî irade”nin tecelli yeri olarak parlamentosu var. Baas cumhuriyetinde Din, merkezden dizayn ve kontrol edilir; muhalefete yer yoktur. İşte aynı Baas cumhuriyeti, şu anda Türkiye’de inşa ediliyor. Bu süreçte bütün cemaatler hedefte; imam-hatiplilerle AKP Müslümanları yetiştirilecek, sadece “TÜRGEV” cemaati kalacak ve R.T. Erdoğan, hem siyasî, hem dinî lider olacak."