BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Oktay Vural yine bombaladı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Başbakan neden Adana Valisi’ne mecbur ve mahkum? Milletine hakaret eden, küfürler sarf eden Aksaray, Kır...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Başbakan neden Adana Valisi’ne mecbur ve mahkum? Milletine hakaret eden, küfürler sarf eden Aksaray, Kırklareli, Aydın ve Adana Valiliği sırasında olaylar yaratan bu kimse Erdoğan tarafından kollanıyorsa bunun altında diyet borcu var demektir” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarını inceleyenlerin onu rehabilite altında tutması gerektiğini söyleyen Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın değer dayatma ile ilgili sözlerine dikkat çeken Vural, “Sen bu milletin geçmişine hakaret etme memuru musun. Bu milletin geçmişinden neden rahatsızsın? Senin derdin cumhuriyetle mi, cumhuriyet sana değer dayattı diye mi düşünüyorsun? Başbakan’ın değer dayattığı sözleri ecdadımıza hakarettir” diye konuştu.
“Sen bu milletin evlatlarını seni benimsemiyor diye düşman görüyorsun” diyen Vural, “Onun dostu Ermeniler, biz düşmanız. Onun dostu Irak’ı işgal eden ABD askerleri, Marmara’da 9 vatandaşımızı şehit eden İsrail. Kendisini eleştirenleri düşman gören bir zihniyet, başka düşman aramaya gerek yok. Bu zihniyet darbeci bir zihniyetin yansımasıdır. Başbakan ‘düşmanı sevindirmeyelim’ demek suretiyle halk düşmanlığı yapıyor, yazıklar olsun” şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın Washington’dan telefonla yönetildiğini öne süren Vural, Erdoğan’ın ‘Omurgalı olacaksın, omurgasızdan bir şey olmaz’ sözlerini de sert dille eleştirdi. Başbakan’ın omurgasız siyaset yaptığını öne süren Vural, Başbakan Erdoğan’ın ‘Omurgalı olacaksın, omurgasızdan bir şey olmaz’ sözlerini söylediği videoyu basın mensuplarına defalarca izletti. Vural, “Başbakan’ın bu omurgasızlığını dünyaca ünlü omurga cerrahı gelse düzeltmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“BAŞBAKAN ADANA VALİSİ’Nİ İSTİYORSA KAVASI YAPSIN”
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç üzerinden de eleştirilerde bulunan Vural, “Karşımızda ‘40 yıllık dava arkadaşım’ dediği kişiyi kendisini eleştirdiği için kum torbasına çevirdiğini egosu şişmiş bir Erdoğan var. Başbakan neden Adana Valisi’ne mecbur ve mahkum? Milletine hakaret eden, küfürler sarf eden Aksaray, Kırklareli, Aydın ve Adana Valiliği sırasında olaylar yaratan bu kimse Erdoğan tarafından kollanıyorsa bunun altında diyet borcu var demektir. Vali olarak Adanalılar bir kavas istemiyor orada. Başbakan Adana Valisi’ni bence müsteşarı yapsın, istiyorsa kavası yapsın” dedi.
İbrahim Tatlıses ile Şivan Perver’in Diyarbakır’da yapacağı düete de değinen Vural, “Erdoğan’a bir tavsiyede bulunuyoruz; eğer daha renkli olmasını istiyorsa, daha çok reyting getirecek, bölücü fitneyi kendinden geçirecek bir düetin altına imza atsın. Bence Başbakan Öcalan ile düete çıksın, yakışır” diye konuştu.

"DİYARBAKIR BARZANİ’YE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"
Bir gazetecinin “Başbakan Erdoğan’ın Barzani’yi Diyarbakır’da kabul etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Vural, “Böyle bir şey olabilir mi, bu yabancı devlet adamı Diyarbakır’da niye kabul ediliyor? Diyarbakır imzaladığı gizli anlaşmalarda Kuzey Kürdistan olarak mı görüyorsun orayı? Bu Türk milletinin egemenliğine, milli iradesine yönelik bir kalkışmadır. Diyarbakır üzerinde hesap kitap yapan, Sevr’i anayasasına koyarak 4 parçalı Kürdistan’ı oluşturmak için Erbil’de konferans yapan Barzani’ye Diyarbakır’ı peşkeş çekmektir. Böyle bir kabulün siyasi bir anlamı ve mesajı vardır. Kürdistan olarak bu coğrafyada eyalet oluşturmak fikrini benimseyen Başbakan, bunun zeminini Barzani ile birlikte hazırlamak istemektedir. Siyasal Kürtçülük’te AK Parti, BDP ve CHP bölgede bir yarış içine girmiştir. Kim daha fazla Öcalancı, kim daha fazla Barzanici diye” dedi.
Vural, Anaya Uzlaşma Komisyonu’nda tıkanıklık yaşandığının sorulması üzerine, “AK Parti’ye sesleniyorum, bu anayasada ilk 3 madde ile ilgili önerin neyse, Türkçe ile ilgili önerin neyse mertçe getir, dolanma. Bu Uzlaşma Komisyonu Türkiye için tarihi fırsattır. Bu fırsat değerlendirilmelidir. Özellikle siyasi partilerin hangi temel konularda uzlaşıp uzlaşamadığını bu millet görsün. Ne yapmak istiyorsan getir. Mertseniz anayasada ne yapmak istiyorsanız getirin. AK Parti’yi netleşmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)