BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Okmeydanı'ndan emniyet amirine linç girişimi

İstanbul Okmeydanı'nda bir grup, Uğur Kurt'un vurulduğu cemevine inceleme yapmak üzere giden emniyet amirine saldırdı.

Abone ol

OKMEYDANI'nda Uğur Kurt'un vurulma olayının ardından yaklaşık 27 saat sonra Cumhuriyet Savcısı incelemeler yapmak üzere olay yerine geldi.

Savcı, beraberindekilerle birlikte inceleme yapmak için cemevine gittiği sırada, cemevinde bekleyen bazı kişiler, savcının yanında bulunan cinayet şube amirine saldırdı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Cihat Kayaer, göstericilerin saldırısına uğradı. Eylemciler tarafından darp edilen Kayaer, bazı kişilerin araya girmesiyle güçlükle bir televizyonun canlı yayın aracına sığındı.

Buradan da meslektaşları tarafından alınarak hastaneye götürüldü. Kayaer'in tedavisinin devam ettiği belirtildi. Uğur Kurt'un öldürüldüğü sırada cemevinde bulunanların ifadelerini alan İstanbul Cumhuriyet Savcısı, Uğur Kurt'un babası Kemal Kurt'un müşteki, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin'in ise tanık olarak ifadesini aldı.

CANLI YAYIN ARACINA SIĞINDI

Üstündeki elbiseler yırtılan amir, bir TV kanalının cemevinin önünde bekleyen canlı yayın aracının içine saklanarak kurtulabildi. Amirin canlı yayın aracına bindiğini gören bazı saldırganlar, canlı yayın aracının camlarını kırdı. Geri geri gelerek cemevinin önünden ayrılan canlı yayın aracından inen amir, tedavi için hastaneye götürüldü.

KALDIRIM TAŞLARI SÖKÜLDÜ

Bu arada, Okmeydanı Şark Kahvesi girişine konulan barikatlar da polis ve belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Barikatlar, iş makinesi ile kamyonlara doldurulurken, göstericilerin polise atmak için kullandıkları kaldırım taşları da iş makineleri tarafından söküldü.

screen-shot-2014-05-23-at-3.03.41-pm.20140523153932.png
İŞTE O ANLAR: