BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Okan Buruk: Bayern'e ilk yarı 5-6 atabilirdik

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e 3-1'lik skorla kaybeden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, "Bayern Münih belki uzun zamandır şut olarak değil, oyun olarak da böyle ezildiğini izleyenler görmemiştir" dedi.

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3’üncü hafta maçında Galatasaray, konuk ettiği Almanya temsilcisi Bayern Münih’e 3-1 mağlup oldu.

Grupta puanını 9 yapan Alman ekibine galibiyeti getiren golleri 8’inci dakikada Kingsley Coman, 73’üncü dakikada Harry Kane ve 79’uncu dakikada Jamal Musiala kaydetti.

Grupta 4 puanda kalan sarı-kırmızılıların maçtaki tek golünü ise 30’uncu dakikada penaltıdan Mauro Icardi attı.

Maçın ardından ise Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

"İlk yarı 5-6 atabilirdik"

Buruk, sözlerine şu şekilde başladı:

Bayern Münih belki uzun zamandır şut olarak değil, oyun olarak da böyle ezildiğini izleyenler görmemiştir. Sonuç önemli. İlk yarı çok net üstündük. Taraftarın da muhteşem desteği vardı. Destek ile oyun birleşti. Planımız buydu. Bireysel olarak günümüzde olsak, ilk yarı 5-6 atabilirdik.

"Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'nin ikinci favorisi"

İkinci golün moralleri bozduğunu söyleyen Okan Buruk, şunları dedi:

Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'nin ikinci favorisi. Oyun olarak çok büyük üstünlük kurduk. Gidip kötü kullandığımız kaybettiğimiz pozisyonlar oldu. Bayern Münih geçişleri iyi kullandı. Ancak bu oyunu ortaya çıkartmak önemliydi. Bayern sonlandırmada bizden daha iyiydi. 2-1'den sonra cevap veremedik. Tam değişiklik yaparken gol yedik. Moral bozukluğundan onların da etkisi olmadı. İyi işler yaptık, kazanmamız gereken maçtı.
"Planımız tuttu ama ikinci gol bize maçı kaybettirdi"

Okan Buruk, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Beşiktaş derbisini oynadık, yorgunluk bekliyorsunuz. Geriye de çok şiddetli koştuk. Zaman zaman oyuncuların yorgunluğu belli bir dakikadan sonra ortaya çıkıyor. Değişikliklerle onu kapatmak istiyorduk olmadı. Planımız tuttu ama ikinci gol bize maçı kaybettirdi.