BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.465,48
HABER /  DÜNYA

Oğul Kaddafi halkına ölüm kustu

Libya'da çıkan çatışmaların ardından oğul Kaddafi tüyler ürperten bir açıklama yaptı. Kaddafi "son kurşuna kadar savaşacağız" dedi

Abone ol

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Saif Al İslam, “Son adam kalana kadar, son ana kadar, son kurşun kalana kadar savaşacağız” dedi. Ülkedeki devlet televizyonunda açıklamalarda bulunan Saif Al İslam, ne pahasına olursa olsun Libya’daki güvenlik güçlerinin şiddeti durdurmak için güç kullanacağını belirtti. Ordunun, babasının arkasında olduğunu kaydeden Saif Al İslam, “6 gündür süren çatışmalar, petrol kuyularını alevler içerisinde bırakabilecek bir iç savaşa dönüşebilir” uyarısında bulundu. 

Bazı askeri üslerin, tankların ve silahların protestocu güçlerin eline geçtiğini aktaran oğul Kaddafi, “Biz Tunus ve Mısır değiliz. Ordu yeterli derecede eğitimli olmadığı için gösteriler sırasında yanlışlar yaptı. Ancak batılı kaynakların verdiği kayıp rakamları abartılı. En fazla 84 kişi öldü” iddiasında bulundu. Saif Al İslam, şiddetin durmasının ardından ülkede reformlara gidileceğini sözlerine ekledi.