BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.418,63
HABER /  DÜNYA

Öğretmenlerin dövüldüğü bir ülkede...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öğretmenlerin dövüldüğü, yerde sürüklendiği bir ülkede demokrasi olmaz. Öğretmenlerin dövüldüğü bir ...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öğretmenlerin dövüldüğü, yerde sürüklendiği bir ülkede demokrasi olmaz. Öğretmenlerin dövüldüğü bir ülkede özgürlükten söz edilemez" dedi.
Kılıçdaroğlu, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda parti otobüsünden halka seslendi. Öğretmenlerin sorunlarını anlatırken baskıyla karşılaştığını savunan Kılıçdaroğlu, "Yarın ayın 24’ü, Öğretmenler Günü. Hepimizin çocuklarımızı güven içinde gönderdiğimiz öğretmenler, yani geleceğimiz olan, çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerin günü. Onların sorunları ne, biliyoruz. Onların sorunlarıyla yorulduk ama onların sorunlarına bu iktidar çözüm üretmedi. Bugün, öğretmenler yürümek ve sorunlarını anlatmak istemişlerdir ama baskıyla, copla karşılaşmıştır. Benim çocuğumu eğiten bir öğretmen polisten cop yememeli, dayak yememelidir çünkü o benim çocuğumu eğitiyor, ben çocuğumu ona emanet ediyorum. 300 bin öğretmen atama bekliyor. Anneler, babalar bu çocukları okula gönderdiler, üniversiteye gönderdiler, okusun, yazsın, benden daha iyi yaşam koşullarına sahip olsun diye. 300 bin öğretmen atama bekliyor. Neden? Çünkü izin vermiyorlar. Düziçi’nden 300 bin atanamayan öğretmen kardeşime sesleniyorum. CHP iktidarında atanamayan öğretmen kavramı kalmayacaktır. Öğretmenlerin dövüldüğü, yerde sürüklendiği bir ülkede demokrasi olmaz. Öğretmenlerin dövüldüğü bir ülkede özgürlükten söz edilemez. Öğretmen bütün dünyada, çağdaş demokrasilerde el üstünde tutulur çünkü onlara biz geleceğimizi, çocuklarımızı emanet ediyoruz. ’Al çocuklarımızı yetiştir’ diyoruz. Öğretmen gelecek kaygısı yaşamamalı. Biz ona güveniyoruz o da bize güvenmeli" dedi.
Öğretmenlerin, sorununu anlatırken dayak yediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Ben bu öğretmene bugün dayak atarsam bu öğretmen benim çocuğumu yarın nasıl yetiştirecek? Öğretmenlerimize sahip çıkacağız, onlar bizim çocuklarımız" dedi.
(İHA)