BIST 10.282
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.403,02
HABER /  DÜNYA

Öğretmenler ÖSYM için ne yapmalı?

ÖSYM sınavlarında görev almak isteyen öğretmenlerin hangi işlemleri gerçekleştirmesi gerekiyor? İşte cevabı;

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı okullarda görevli öğretmenler ÖSYM sistemine kayıt olup kendi şifreleri ile istedikleri sınavlarda görev talep ediyordu. Öğretmenler sınavlarında görev almaya devam edecekler. Fakat bunun için Milli Eğitim Bakanlığı’nın MEBBİS sisteminden kişisel şifreleri ile güncelleme yapmaları gerekiyor. Memurhaber.com editörü Ömer Faruk Köylü, görev alacak öğretmenlere ne yapması gerektiğini yazdı.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kişisel bilgileri güncelleme işlemleri şu basamaklar takip edilerek yapılmalıdır. Öncelikle internetten MEBBİS sayfası açılmalıdır. Sonra MEBBİS sayfasından personel işlemleri sayfası tıklanmalıdır. Açılan ekrandan “Kişisel Bilgiler Modülü” tıklanarak her öğretmen kendi şifresi ile sisteme giriş yapmalı ve çıkan ana sayfanın sol köşesindeki bölümden ‘Kişisel Bilgiler Ekranını’ tıklamalıdır. Açılan ekranın altındaki sınav durumu yazılı kutucuğu işaretleyerek ÖSYM sınavlarında görev almak istiyorum bölümünü kaydetmelidir.

HER BAŞVURAN GÖREV YAPAMAZ

Bu işlemi yapan MEB öğretmen ve personeli eski sistemde olduğu gibi ÖSYM sınavlarına kendi şifreleri ile müracaat edebileceklerdir.

Bu işlemin yapılması ÖSYM’nin MEB’de çalışan personelin Müdür, Müdür Yardımcısı, öğretmen gibi ünvanlarının güncellemesini sağlamaktır. Bu işlemi yapmayan MEB personeli ÖSYM sınavlarında görev alamayacaktır. Fakat bu işlemin yapılması kesinlikle sınavlarda görev alınacak demek değildir! Bu alan sadece ÖSYM görevli işlemleri sistemindeki kurum ve ünvan bilgilerinizin güncel olmasını sağlayacaktır.

MEMURHABER.COM