BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.432,83
HABER /  GÜNCEL

Öğretmene bar tuvaletinde...

Kadıköy'de bir barın tuvaletinde, Yabancı asıllı İngilizce öğretmeni kadının cinsel tacize uğradığı ve dövüldüğü iddia edildi.

Abone ol

İstanbul'daki bir eğitim kurumunda İngilizce öğretmenliği yapan singapurlu N.S.'nin Kadıköy'de bir barda taciz edildiği ve dövüldüğü iddia edildi.

Arkadaşlarıyla 17 Ocak'ta gittiği Kadıköy'de bir barın tuvaletinde yaşadığını iddia ettiği cinsel taciz ve darp olayına ilişkin öğretmen N.S., hukuk mücadelesi başlattı.

N.S.'nin avukatı aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na  sunulan suç duyurusu dilekçesinde, saat 23.00'e doğru bir Amerikalı, iki de Türk  arkadaşıyla bir bara giden mağdurun kadınlar tuvaletinde  tacize uğradığı aktarıldı.
 
M.S. isimli bir kişinin kadınlar tuvaletine girerek mağduru taciz  ettiği anlatılan dilekçede, şoka giren N.S.'nin çığlık atarak dışarıya ittiği  kişinin kaçtığı kaydedildi.

POLİSLER TUTANAK TUTMADI

Mağdurun söz konusu kişinin bardan çıkmasını engellemek için durumu  çevredekilere yüksek sesle anlattığı ifade edilen dilekçede, bu sırada 20'ye yakın erkeğin N.S.'ye saldırarak, darp ettikleri savunuldu.
 
Mekandan ayrılan N.S. ve arkadaşlarının M.S'nin barda yönetici  pozisyonda bulunduğunu öğrendiği kaydedilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:
 
"Müvekkil ve arkadaşları, ihbar üzerine mekana gelen 2 polis memuruna  olayı anlatmışlardır. Polisler, müvekkile yalnızca avukatı olup olmadığını sormuş  ve bir hastaneye giderek, rapor almaları yönünde tavsiyede bulunmuştur.  Müvekkille mekana giden polis memurları kapalı olan barın önünde güvenlik  görevlilerinin durduğunu görmüşlerdir. Polisler bu şahıslardan şifahen, 'kavga  çıktığı, müvekkil ve arkadaşlarının bu nedenle dışarı atıldığı' bilgisini  almıştır. Tutanak tutulmadığı gibi hiçbir araştırma da yapılmamıştır."

VÜCUDUNDA DARP İZİ

Doktor raporuna göre, N.S.'nin vücudunun bir çok bölgesinde darp izi  bulunduğu belirtilen dilekçede, daha sonra şikayetçiyi arayan bar sahibinin  "olayı kendi aralarında halletmeleri, suç duyurusunda bulunmaması" yönünde ikna  etmeye çalıştığı, sonrasında da özür dilediği anlatıldı.
 
N.S.'nin şikayet konusunda ısrarcı olması üzerine bar sahibi  tarafından tehdit edilerek, kendisine hakarette bulunulduğu kaydedilen dilekçede,  sonraki görüşmelerde ise mağdura tacizde bulunan kişinin kovulduğu bilgisinin  verildiği aktarıldı.
 
KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE BAKILIP TESPİT EDİLECEK

Dilekçede, şüpheli veya şüphelilerin "kasten yaralama" suçunu  işledikleri öne sürülerek, "Kadına karşı şiddetin günbegün arttığı ülkemizde  gerek bu tip olayların önüne geçmek gerekse mağduriyetlerin azaltılmasını  sağlamak adına bu suçu işleyen şahısların tespit edilmesi gerekmektedir" denildi.
 
Kamera görüntülerinden darp eden şahısların tespit edilmesi talep  edilen dilekçede, kamu davası açılması istendi.
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin soruşturma başlattı.