BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.425,27
HABER /  DÜNYA

Öğretmen okul bahçesinde dövüldü

İstanbul Ümraniye’de sınıfta öğrencisini darp ettiği iddia edilen bir öğretmen, öğrenci yakınları tarafından okul bahçesinde dövüldü. Olay s...

Abone ol

İstanbul Ümraniye’de sınıfta öğrencisini darp ettiği iddia edilen bir öğretmen, öğrenci yakınları tarafından okul bahçesinde dövüldü. Olay sırasında sınıfta olan bazı öğrenciler, arkadaşlarının darp edilmesi olayını doğrularken, hem öğretmen, hem de öğrenci darp raporu aldı.
Olay, 11 Kasım günü Ümraniye 75. Yıl Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, Sosyal Bilimler öğretmeni F.I., 5. derse girdiğinde sınıfın ve bazı öğrencilerin ıslak olduğunu görünce bunu kimin yaptığını sordu. Sınıftakilerin Y.G. isimli öğrencinin yaptığını söylemesi üzerine F.I. önce Y.G.’ye bir kaç tokat atarak darp etti. Daha sonra da iterek yere düşürdü. Ders bitiminde eve giden Y.G., durumu annesine anlattı. Annesi de Y.G.’nin amcası M.G.’ye olan biteni anlattı. Amcası Y.G.’yi ve bir yakınını da alarak olayın içeriğini öğrenmek ve okul müdürüyle görüşmek üzere okula geldi. Okul müdürünün odasına doğru giden Y.G.,M.G. ve yakınları F.I. ile karşılaştı. F.I., M.G.’ye yeğenini dövmediğini söyleyerek dışarıda konuşmak istediğini belirtti. Y.G. ve yakınları ile F.I. hep birlikte okulun bahçesine indi. Bu sırada F.I. Y.G.’yi omuzlarından sarsarak “Ben seni dövdüm mü” şeklinde çıkışınca taraflar arasında tartışma çıktı.

BİRİ 5, DİĞERİ 1 GÜN İŞ GÖREMEZ RAPORU ALDI
Tartışma kavgaya dönüşünce öğretmen F.I. okul bahçesinde darp edildi. Çevredekiler tarafından kavga edenler ayrılırken F.I. 5 gün, öğrenci Y.G. ise 1 gün iş göremez raporu aldı. Taraflar birbirinden şikayetçi olurken, konuyla ilgili açıklama yapan Y.G.’nin babası İ.G., olayın nasıl geliştiğini anlatarak oğlunun ve kardeşinin okula gitme amacının F.I.’yı darp etmek olmadığını söyledi. Oğlunun aldığı darp raporunu gazetecilere gösteren İsmet G., “Oğlum okulda öğretmeni tarafından darp ediliyor ve dudağı çatlıyor. Darp raporunda “Alt dudağı çatlamış ve beyin cerrahisine sevki uygundur” yazıyor. Öğretmenden şikayetçi olduk. Çocuk şuan okulda ama psikolojik olarak bitkin durumda. Şuan okulda çocuklarıma karşı psikolojik baskı uygulanıyor” dedi.

ÖĞRENCİLER DOĞRULADI
Öte yandan, Y.G.’nin sınıf arkadaşlarından bazıları, öğretmenlerinin Y.G.’yi darp ettiğini doğrularken, olayı anlatan öğrencilerin bazı öğretmenler tarafından engellenmeye çalışıldığı görüldü. Sınıfta bulunan öğrenciler öğretmenlerinin Y.G.’ye birkaç tokat attıktan sonra iterek yere düşürdüğünü söyledi.
(İHA)