BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.492,69
HABER /  GÜNCEL

Öğretmen atama sonuçları açıklanıyor MEB 2019 TC ile sorgulama

Sözleşmeli öğretmen ataması için beklenen haber geldi. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yarın yani 8 Şubat cuma günü Bakan Ziya Selçuk'un katılımıyla yapılacak. Peki hangi bölüme ne kadar öğretmen ataması yapılacak, 2019 öğretmen ataması branşları neler olacak?

Abone ol

MEB 2019 Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklanıyor heyecanlı bekleyiş başladı. 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları yarın Bakan Ziya Selçuk'un katılımıyla yapılacak. Toplam 20 bin öğretmen ataması tam liste sorgulaması MEB sayfasında erişime açılacak. Öğretmen adayları atama sonuçlarını TC şifresi ile öğrenecekler. Peki hangi branşa kaç öğretmen ataması yapılacak? 

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha duyurduğu gibi 8 Şubat Cuma günü erişime açılacak.

Tercih işlemlerinin ardından atama işlemleri şu şekilde yapılıyor:

- Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.

- Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınıyor, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirleniyor.

ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SÜREÇTE SONA GELİNDİ: Sınavların ve tercihlerin tamamlanmasının ardından sözleşmeli öğretmen atamalarındaki süreçte sona yaklaşıldı. Mülakatlara katılan adaylar için geçtiğimiz günlerde itiraz süreci sona ermiş ve tercihler alınmaya başlamıştı. Atama sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 20 bin öğretmen ataması süreci tamamlanmış olacak.

HANGİ BÖLÜME NE KADAR ATAMA YAPILACAK: 3 bin 47 kişi ile Sınıf Öğretmenliği olurken İngilizce Öğretmenliği için 2 bin 38, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği için bin 910 atama yapılacağı duyuruldu.

Sözleşmeli Öğretmen atamalarında sıralama şu şekilde devam etti; 1601 kişi Okul Öncesi Öğretmenliği, 1401 İlköğretim Matematik Öğretmenliği, 1093 Türkçe Öğretmenliği 1056 Rehberlik Öğretmenliği şeklinde sıralandı.

SONUÇLAR NEREDE AÇIKLANACAK: Atamalara ilişkin sonuçlar kurumun resmi internet adresi üzerinden erişime açılacak. Aday TC kimlik numaraları ile sonuç sorgulama yapabilecek.