BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Öğretmen atama kontenjan bilgisi MEB ilk 5 branş

20 bin öğretmen ataması hangi branşlara yapılacak, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) martta yapacağı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasıyla ilgili kontenjan bilgilerini dün paylaştı. Buna göre en çok kontenjan sınıf öğretmenliğine, ingilizce ve din kültürü öğretmenliğine ayrıldı. Sözleşmeli öğretmenlik için KPSS'den en az 50 puan almak gerekiyor.

Abone ol

20 bin öğretmen ataması MEB atama takvimini açıkladı. Mart ayında yapılacak öğretmen ataması için en çok kontenjan sınıf öğretmenliği, ingilizce öğretmenliği ve Din kültürü öğretmenliğine ayrıldı. 2018 yılı sözleşmeli öğretmenlik için başvurular 2-8 Mart; sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında yapılacak.

KPSS’DE TABAN PUAN EN AZ 50: Adaylar; Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil ( İngilizce), rehberlik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alanları bakımından ‘KPSSP121’ puan türünden; Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusca alanlarına ‘KPSSP120’ puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

SÖZLÜ SINAV MERKEZLERİ NERELER: MEB'den yapılan duyuruda, 16 sözlü sınav merkezi bulunuyor. Bu iller şöyle sıralandı:

1- Adana 2- Ankara 3- Antalya 4- Bursa 5- Erzurum 6- Gaziantep 7 İstanbul 8- İzmir 9- Konya 10- Malatya 11- Muğla 12- Sakarya 13- Samsun 14- Sivas 15- Trabzon 16- Van

EN ÇOK KONTENJAN AYRILAN İLK 5 BRANŞ

 

EŞİTLİK DEVAMINDA BİLGİSAYAR KURASI: Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.