BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.391,43
HABER /  GÜNCEL

Öğrenciye zorla cübbe,sarık!

Bir din öğretmeni çocuklara zorla cübbe, sarık giydirtip fotoğraflarını çekti

Abone ol

Milas İlçesi'ne bağlı Çamköy Köyü´nün ilköğretim okulunda görevli 37 yaşındaki Rahmi Yavuzer hakkında, "öğrencilerini camiye götürüp, ellerine tespih verip, başlarına sarık, üzerlerine cüppe giydirerek fotoğraflarını çektiği, fotoğrafları da öğrencilere sattığı" iddiasıyla kaymakamlıkça soruşturma açıldı.

Din öğretmeninin, fotoğrafları satın almak istemeyen öğrencilere de zayıf not verdiği iddia edildi. Gazetecilere, ``Sizin başka işiniz yok mu'' diye tepki gösteren Okul Müdürü Hüseyin Özçelik ise ``Din öğretmeni çocukları ister camiye, ister kiliseye ister cemevine götürüp gezdirebilir'' dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise öğretmen hakkında yasal ve idari işlemlerin başladığını belirterek, ``Bu, bir eğitim kurumuna yakışmayacak olay. Geniş ve detaylı araştırılması için soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili fotoğraflar incelenecek. Şu an izinde olan öğretmen, okul müdürü ve öğrenci velilerinin ifadelerine başvurulacak. Bu konuda ne gerekiyorsa yapılacak, soruşturma sonunda öğretmene ne ceza gerekiyorsa verilecek'' dedi.
Öğretmenin yarıyıl tatili nedeniyle Milas´da olmadığı öğrenildi.

kaynak: Vatan