BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Öğrencilere çevre brifingi

Tuzla Belediyesi, daha güzel yarınlara daha güzel bir dünyada uyanmak için çalışmalarına devam ediyor.

Abone ol

2006 yılının Mayıs ayında hayata geçirilen ‘Ambalaj Atıklarının Kaynağından Ayrı Toplanması Projesi’ ile ilgili başlatılan bilinçlendirme çalışmaları hızla sürdürülüyor.

Bu amaçla İBB İ.G Kültür Merkezi’nde, Tuzla Belediyesi ve İSTAÇ’ın ortaklaşa ‘Geri Dönüşüm ve Geri Kazanımın Önemi’ konulu bilgilendirme programları düzenliyor. Tuzlalıların yoğun ilgisine sahne olan bu toplantıların sonuncusu 25 Kasım 2008 Salı günü düzenlenen programda Tapduk Emre , Muzafferda Güzide Pulur ve Yunus Emre İlköğretim Okulları’ndan gelen yüzlerce öğrenciye, geri dönüşüm ve geri kazanımın önemi ve ilçedeki kaynakta ayrı toplama çalışmalarının yanı sıra tehlikeli atık grubunda yer alan ve günümüzde git gide daha önemli bir sorun olarak karşımıza çıkan atık pillerin toplama yöntemleri ve sonrasında bertarafına ilişkin bilgiler verildi.

Başkan Mehmet Demirci’nin kapanış konuşmasını gerçekleştirdiği ve gençlere ‘Güzel bir gelecek istiyorsak, bugün sahip olduğumuz Dünya’ya iyi bakmalıyız’ öğüdünü verdiği konuşmasının ardından, öğrencilere, projeyle ilgili bilgilendirme materyallerinin bulunduğu bir hediye paketi verildi.

2006 yılının Mayıs ayında başlatılan projeyle, İSTAÇ AŞ. ile protokol imzalayan 24 ilçe ve 8 belde belediyesi arasında toplanan ambalaj atık miktarı ve ilçe geneline yaygınlık konusunda ilk sırayı alan Tuzla Belediyesi, bu konudaki eğitim çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar bu konuda 30.000 öğrenciye bilgi verilmiş ve eğitimlere ilçe genelinde devam edilmektedir.