BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,91
HABER /  DÜNYA

ODTÜ’deki saldırıya tepki gösterdi

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırılara tepki gösterdi. <br/>AK Parti İzmir Mil...

Abone ol

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırılara tepki gösterdi.
AK Parti İzmir Milletvekili Bakan Günay, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırıları, 1957 yılında bir grup beyaz Amerikalının siyah öğrencileri okuldan atması olayına benzetti. Günay Twitter’da paylaştığı fotoğrafın altına, "İnsanlar, dünyanın her yerinde, -zaman zaman- insanlığın yüzünü kızartan nice işler yaptılar!’’ açıklamasında bulundu.

"KENDİLERİ İÇİN İSTEDİKLERİ DEMOKRASİYİ, BAŞKALARI İÇİN İSTEMEYENLER..."
Başkaları için istemedikleri demokrasiyi, kendileri için isteyenlerin içten olmadığını söyleyen Günay, "Üniversitelerde ve başka kurumlarda yeni gerginlikler, yaşadığımız kültürel bölünmelere olumsuz katkı yapmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Türkiye’nin yeniden etnik/dinsel yahut ideolojik bölünme ve çatışmalara sürüklenmesi, demokratikleşmeye zarar, otoriteye yarar sağlar. Demokrasi/özgürlük istediğini söyleyenler, kendileri için istediklerini başkalarına hak görmez, dışlayıcı davranırsa içtenlikli olamazlar" açıklamalarında bulundu.
(İHA)