BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD’de şok yasak

ABD’nin Oklahoma eyaletinde, 7 yaşındaki küçük kız öğrenci, saçlarını bağlama tarzından dolayı okulunu değiştirmek zorunda kaldı. <br/>Debor...

Abone ol

ABD’nin Oklahoma eyaletinde, 7 yaşındaki küçük kız öğrenci, saçlarını bağlama tarzından dolayı okulunu değiştirmek zorunda kaldı.
Deborah Brown Devlet Okulu’nda öğrenim gören Tiana Parker, rastalı saçları yüzünden, okulunu terk etmek mecburiyetinde bırakıldı. Okul yönetimi kuralları gereği rastalı saçlarla okula gelmenin yasak olduğunu, bu yüzden küçük kızın saçlarını kestirmesini isteyince, Parker okulunu değiştirmek zorunda kaldı.

GÖZYAŞI DÖKTÜ
Gözyaşları içinde gazetecilere konuşan küçük kız “Rastalı saçlarımı beğenmediler” dedi. Tiana’nın babası Terrance Parker, okulun kendisine, kızının saçlarının yönetmeliğe aykırı ve düzgün görünmediğini söylediğini ifade etti. Parker “Kızım her zaman düzgün görünür” dedi.
Parker, aynı zamanda kızının geçen sene de bu saç modeliyle okula gittiğini ama hiç sorun olmadığını söylerken, okul yönetmeliği ise bu durumu inkâr etti. Tiana şimdi farklı bir forma ama aynı saç modeliyle başka bir okulda okuyor, yeni okulu ise saçlarının çok güzel olduğunu söyledi.
(İHA)