BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.523,23
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ ormanının yeni hali

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ'de geceyarısı yapılan yol çalışmasına yönelik eleştirilere cevap verdi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, ODTÜ'nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduğu Koruma Amaçlı İmar Planı'nın Bakanlık tarafından onaylanması üzerine üniversite arazisi içindeki çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ Ormanı'nda çalışma başlatan belediye ekiplerinin kendisine de sürpriz yaptığını belirtti.

ODTÜ'NÜN KENDİ PLANI UYGULANDI

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 1991'de Murat Karayalçın döneminde planlanan ve geçen günlerde ODTÜ yönetimi tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan Koruma Amaçlı İmar Planı ve yeni onaylanan pearselasyon planının tamamlandığı anımsatıldı.

odtü.20131019172015.jpg

Anadolu Bulvarı'nın devamı Eskişehir Yolu - Konya Yolu bağlantısının ODTÜ arazisinin bir bölümünden geçen alandaki çalışmalara başlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

odtü.20131019153234.jpg

AĞAÇLAR BAŞKA BÖLGELERE NAKLEDİLDİ

"SİT ile ilgili Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan bütün izinlerin alınması ve ODTÜ'nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduğu Koruma Amaçlı İmar Planı'nın Bakanlık tarafından onaylanması ve parselasyon planlarının onaylanmasının ardından yasal engellerin kalmaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri dün akşam yol güzergahı üzerinde kalan ODTÜ arazisi içindeki çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalarda güzergah üzerinde kalan ağaçların büyük bir kısmı, ağaç nakil araçlarıyla alınarak başka bölgelere nakledilirken işe yaramayacak çok az sayıdaki ağaç ve çalı grupları da kaldırıldı."

GÖKÇEK: BANA DA SÜRPRİZ YAPMIŞLAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mikroblog sitesi twitter'dan yaptığı açıklamada, dün gece çevik kuvvet ve TOMA'larla ODTÜ Ormanı'nda çalışma başlatan belediye ekiplerinin kendisine de sürpriz yaptığını belirtti.

Gökçek, şunları söyledi: "Dün gece arkadaşlar bana da sürpriz yapmışlar...Bir gece de ODTÜ yolunu açmışlar. Ankara'mıza hayırlı olsun.."

CHP'Lİ AKA: YAPILAN HUKUKSUZLUKLA MÜCADELE EDECEĞİZ

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, yapılan çalışmanın hukuksuz olduğu savunarak, konuyla ilgili bir muhatap bulamadıklarını söyledi. Aka şöyle konuştu:

"Burası Vişnelik. Özelliği şu etrafta vişne ağaçları ile çevrili idi. Ama bu gece yapılan geceyarısı operasyonu ile bu ağaçları yerlerinden söküyorlar. Ben Valiyi, Vali yardımcısını, sayın bakan Erdoğan Bayraktar'ı aradım hiçbiri telefonlarıma çıkmadı. Arkadaşlarımız savcılık için dilekçe yazdılar. Anayasal bir hakkımız olmasına rağmen, dilekçemiz orada kabul edilmedi. Karakola gittiler. Orada da almadılar dilekçeyi. Geceyarısı yapılan bu operasyonla ilgili Ankara'da bir muhatap bulamıyoruz. Yapılan şey hukuksuz. Bununla mücadele edeceğiz."

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün akşam saatlerinde ODTÜ ormanından geçen yol çalışması için TOMA ve çevik kuvvet eşliğinde çalışma başlatmıştı. Çalışmanın yapıldığı bölgede, sosyal medyadan örgütlenerek ODTÜ arazisinden geçen otoyol projesine karşı çıkan grupların gösterileri ve polisin müdahalesiyle gerginlik yaşanmıştı.

İŞTE ODTÜ ORMANINDAN GEÇEN GÜZERGAH

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ODTÜ ormanından geçecek yol için yapılan ağaç sökme işlemi tamamlandı. Dün geceki çalışması sonrası, ODTÜ Ormanı'nın son hali kameralara böyle yansıdı...

baskin.20131019154154.jpg