BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,56
ALTIN 2.382,61
HABER /  DÜNYA

Kaçırılan pilotlarla ilgili son açıklama

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kaçırılan Türk pilotlarıyla ilgili güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, “Bu daha iyi bir noktaya taş...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kaçırılan Türk pilotlarıyla ilgili güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, “Bu daha iyi bir noktaya taşınarak inşallah pilotlarımız aileleriyle buluşur” dedi.
Saraykent ilçesinde partililerle bayramlaşma programına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kaçırılan Türk pilolarıyla ilgili son gelişmeleri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Pilotlarımızın kaçırıldığı günden bugüne gerek Başbakanımız gerek Dışişleri Bakanımız, gerek Cumhurbaşkanımız bütün devletimiz kurum ve imkanları ile pilotlarımızın ailelerine sağsalim olarak ailelerine kavuşması için çalışmalar yürütüldü. Yürütülüyor da çalışmalar. Şuan itibari ile olumlu bir noktada güzel gelişmeler ve haberler alıyoruz. İnşallah neticesi de aynı şekilde olur. Şu anda iyi bir noktada ve o iyi bir nokta daha iyi bir noktaya taşınarak inşallah pilotlar aileleri ile buluşur. Şu an söylediğim gibi iyi gelişmeler var” dedi.
Suudi Arabistan’ın BM geçici üyeliğini reddetmesini de değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bu davranışın Suudi Arabistan hükümetinin tercihi olduğunu ifade ederek, “Her ülke kendi dış politikaya ilişkin kararlarını kendileri alır kendileri uygular o nedenle bu Suudi Arabistan’ın kendi tercihidir. Ancak BM güvelik konseyinin uygulamasına ilişkin Türkiye’nin de başka ülkelerinde dünyanın hemen hemen üyeleri dışındaki ülkelerin tamamına yakınında bir şikayet var. İşleyişin daha iyi olması daha adil ve doğru verilmesi bakımından ciddi eleştiriler ciddi şikayetler var. Umarız ki BM eleştiri ve şikayetleri dikkate alarak önümüzdeki zaman içerisinde bir değişime bir farklılaşmaya bir reforma girer” diye konuştu.

KISA DÖNEM ASKERLİK DE KISALACAK MI ?
Askerliğin kısaltılması konusunda kısa dönem askerlikle ilgili bir çalışmanın bulunmadığına değinen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Kısa dönemlerle ilgili bir çalışma söz konusu değil. Şu anda sayın başbakanımız açıkladı. Uzun dönem askerlik yapan askerlerimizin, askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilme kararı alındı. Bu karar için kanun değişikliğine gerek yok. Bakanlar Kurulu kararıyla 15 ay 12 aya çekebiliyorz. Şu anda Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı gerekli hazırlıkları yapıyorlar. Umarım ki bu hazırlıklar önümüzdeki Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelir ve orada değerlendirildikten sonra bir karar çıkar. Ondan sonra bu karar çerçevesinde 12 ay uygulaması başlamayacaktır. Artık 12 aya indiği kesin çünkü bunun kararı alınarak açıklama yapıldı. Ama bunun hangi tarihten uygulanacağı konusun karara bağlanacaktır. O da Bakanlar Kurulu’ndan sonra kamuoyuna açıklanacaktır. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu var ancak pazartesi gün bu konu gündeme gelir mi bilemiyorum, gelirse orada değerlendirilecektir, sonucuna göre de hükümet sözcümüz açıklama yapar” ifadelerini kullandı.
(İHA)