BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.506,54
HABER /  DÜNYA

Bir dünya rekoru daha

Milli sporcu Derya Can, "ip destekli paletsiz sabit ağırlık" kategorisinde 71 metreye inerek bir dünya rekoru daha kırdı.<br/>Antalya’nın ...

Abone ol

Milli sporcu Derya Can, "ip destekli paletsiz sabit ağırlık" kategorisinde 71 metreye inerek bir dünya rekoru daha kırdı.
Antalya’nın Kaş ilçesinde perşembe günü ’değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış’ kategorisinde dünya rekoru kıran milli sporcu Derya Can, bugün de ’ip destekli paletsiz sabit ağırlık’ dalında 71 metreye dalarak yeni bir dünya rekoru daha kırdı.
Can için Kaş Atatürk Meydanında bir tören yapıldı. Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ile Kaş halkının katıldığı törende başarıyla sonuçlanan rekor denemesine desteği olan sponsorlara birer teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninde konuşan dünya rekortmeni milli sporcu Derya Can, rekorunu cumhuriyetin 90. yılına ithaf ettiğini söyledi. Can aynı zamanda Türk kadının sporda evde ve işte her yerde başarılı olabileceğini göstermek için de bu denemeyi gerçekleştirdiğini belirtti.
Plaket töreninden sonra Kaş’a bayram tatilini geçirmek için gelen İstanbul Beykoz Doğu Karadeniz Derneği Horon ekibi ve dalış ekibi horon oynadılar. Kemençe ile coşan kalabalık rekor denemesinin keyfini doyasıya çıkardı.
(İHA)