BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.403,42
HABER /  DÜNYA

ODTÜ de belediye de halkın malıdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “ODTÜ ve Büyükşehir Belediyesi halkın malıdır. ODTÜ rektörü de kıyamete kadar kalmayacak, Sa...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “ODTÜ ve Büyükşehir Belediyesi halkın malıdır. ODTÜ rektörü de kıyamete kadar kalmayacak, Sayın Melih Gökçek de belediye başkanı olarak kıyamete kadar kalmayacak” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Çelik, bir gazetecinin, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili söylediğiniz sözlerin çarpıtıldığını gördük ve bununla ilgili de dün bir yazılı açıklama yaptınız. Sözlü olarak da bir değerlendirmede bulunmanızı istiyoruz. Sözleriniz hangi anlamda çarpıtıldı?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"Arkadaşlar hatırlarsınız ben demiştim ki ODTÜ ve Büyükşehir Belediyesi halkın malıdır. ODTÜ rektörü de kıyamete kadar kalmayacak, Sayın Melih Gökçek de belediye başkanı olarak kıyamete kadar kalmayacak. Sayın Melih Gökçek kendisine orada ev yapmıyor. Kendisi için yapmıyor. Biz hani deriz ya mahkeme kadıya mülk değil. İkisi de emanetçidir. Melih Gökçek’in orada ne kadar haklı olduğunu anlattım ama insanlar işine gelen tarafı kullanıyor. Söyledim, bir kez daha söyleyeyim. Ben Sayın Gökçek’i çok ama çok başarılı buluyorum. Ankara’da ikamet eden bir insan olarak yaptığı gerçekten büyük hizmetleri de her vesileyle hayırla yad ediyorum. Kendisiyle aynı siyasi partinin çatısında siyaset yapmaktan büyük bir keyif ve zevk aldığımı da söylüyorum. Bunu yazanlar kendi akıllarınca acaba biz AK Parti’de birilerini birbirine düşürebilir miyiz? CHP’lilerin kendi aralarında konuştuğu bir şey var; ya diyorlar AK Partililerin aralarındaki sevgi bizde yok. Biz birbirimizi hem sayarız hem severiz. Bu arada siz beni tanırsınız. Bizim kendi arkadaşlarımızdan partimizin genel prensiplerine, ana politikalarına, hükümetin icraatlarına uymayan bir arkadaşımızın bir hali, tavrı olursa bizim arkadaşımızdır deyip de es geçmem ve bunun belki onlarca örneği vardır. Söylenmesi gereken neyse onu da söylerim. Sayın Başbakan da söyledi. Ankara’da trafik sıkışacak, belediye başkanına patlayacaksınız ama yol yapamaz. Bir daha söylüyorum arkadaşlar, ODTÜ’deki gençler veya başka yerdeki gençler tamamen yola karşı olabilirler, gösterisini de yapabilirler ama fiili ve fiziki engelleme yapamaz. Fiili ve fiziki engelleme yaparsanız polis size fiili ve fiziki olarak müdahale eder, kamu nizamı bunu gerektirir.”
Çelik, Ankara Adliyesi’nde görülen bir davaya gitmek isteyenlerin mahkeme salonlarına girmesinin engellenmesi durumunda adliye kapısını kırmalarını da terör ve vandalizm olarak değerlendirdi.
(İHA)