BIST 10.725
DOLAR 32,25
EURO 34,97
ALTIN 2.430,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ödemiş'te otopark çalışması başladı

Ödemiş'te, Gazi Caddesi'nin trafik yoğunluğunu azaltmak için otopark adası olarak düzenlenmiş parselde yapılacak katlı otopark çalışmalara başlandı.

Abone ol

Ödemiş'te halk arasında Bankalar Caddesi olarak bilinen Gazi Caddesi'nin trafik yoğunluğunu azaltmak için Kasap Hali ile İstiklal İlköğretim Okulu'nun arasında kalan koruma imar planı içinde otopark adası olarak düzenlenmiş parselde yapılacak katlı otopark için yıkım çalışmaları başladı.

Çevrenin yapısını bozmayacak şekilde zemin katta işyerlerinin bulunduğu, bodrum, 1. kat ve açık terası ile 140-145 aracın park edebileceği otopark projesi için ilgili alandaki yıkım işlemlerinin ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, yıkım halindeki binalardan çıkan hurdaların kullanılabilmesi için yıkım çalışmalarının bir hafta kadar sürebileceğini belirterek, parselin açık alan durumuna getirilerek ihaleye hazır hale getirileceği bildirdi. Kamulaştırılma bedeli ödenmeyen projede, ortaya çıkacak 18 işyeri, mal sahiplerine verilecek.

Belediyenin öz kaynakları ile herhangi bir kredi alınmadan yapılacak katlı otoparkın, yılsonunda temelinin atılacağı ve 18 aylık bir sürenin ardından hizmete gireceği bildirildi.