BIST 10.654
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.428,06
HABER /  GÜNCEL

Odatv Hakimi'nden sansür açıklaması

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmada sansür uygulanmadığını sadece sağlıklı bir duruşma için yasak getirildiğini söyledi

Abone ol

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmada sansür uygulandığı iddialarına cevap verdi. Başkan Ekinci, sağlıklı bir duruşma yapılabilmesi amacıyla bazı yasaklar getirdiklerini ancak sansür uygulanmadığını söyledi.

TWİTTER'I YASAKLAMADIK

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Odatv davası İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme Başkanı Ekinci, sosyal medyada yapılan yorumlara atıfta bulunarak, "Duruşmada telefonla konuşulmasın dedik. Adımız 'Sansürcü Başkan'a çıktı. Twitter yasaklanmış diye haberler çıktı. Biz buradaki yasakları sağlıklı bir duruşma görülmesi için uyguluyoruz. Cep telefonlarından kayıt yapılabiliyor. O yüzden buna izin vermedik. Teknolojinin geldiği yer bellidir. O yüzden twit atmak gibi uygulamaları yasaklamak söz konusu değildir. Bizim amacımız savunmaları sağlıklı olarak almaktır" dedi.

Tutuklu sanık Barış Terkoğlu'nun savunmasını yaptığı sırada Başkan Ekinci'nin cep telefonu çaldı. Sanık Terkoğlu savunmasını keserek "Lütfen telefonları kapatalım" dedi. Bunun üzerine Başkan Ekinci, "Kusura bakmayın unutmuşum" dedi.

YEMEK KONUSU YENİDEN GÜNDEMDE

Bir önceki oturumda yaşanan yemek tartışması tekrar gündeme geldi. Tutuklu sanık Ahmet Şık, tüm tutuklular adına konuştuğunu söyleyerek yemeklerin iyi söyledi . Başkan Ekinci ise bu konuda gerekli uyarıların yapıldığını ve Silivri Cezaevi Savcılığı konuştuklarını hatırlattı. Sanık yakınlarının yemek vermesinin güvenlik açısından uygun olmadığını yineleyen Başkan Ekinci, "Yapabileceğimiz daha başka bir şey yok. Yakınlarınızın yemek vermesi güvenli açısından uygun değil. Biliyorsunuz cezaevinde 1 kişi öldü. Herhalde biz bu yemek sorununa çözüm bulamayacağız. Ama burada yemekler iyi. Yemekhaneden yemekleri temin edebiliriz. Bunun için girişim yapabiliriz. Siz bu yemek konusunu buradan çıktıktan sonra gazeteci olarak yazarsınız" dedi.