BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42

#OccupyHamburg

Ayan beyan savaş çığırtkanlığı…

Almanya'nın Hamburg kentinde 21 Aralık günü "Rote Flora" adlı kültür merkezinin kapatılmasına tepki olarak aşırı sol gruplar tarafından düzenlenen yürüyüşte, polis ve göstericiler arasında çatışma yaşanmış, 120 polis ve 500'e yakın gösterici yaralanmıştı. Geçen haftada 40 kadar eylemci, karakola saldırmış ve 3 polis memurunu ağır yaralamıştı.

Gezi’nin Hamburg uyarlamasında dikkati çeken, hayret uyandırıcı tivıtır geyikleri, yaşanan olaylardan ziyade, alkış tutan, ‘’dişe diş’’,’kana kan’cıların, ‘’siz böyle yapmıştınız şimdi size ‘oh olsun’cuların’’, sağ duyuyu tamamen terk etmişlerin, ezbercilerin, olayların arasındaki farkı anlayamayanların, tespit fakirlerinin, fikri, vicdani hür olmayanların, eşiyle, arkadaşıyla dahi gerginlik yaşadığında, ‘’aha işte dış mihrak var’’ diyecek kadar başını hayali komplolardan kaldıramayan büyük fantezi ustaları, komplo canavarları, ‘bıdı bıdı’ konuşan ama oturup bir dakika düşünmeye zaman ayırmayan, zekice tivitler dahi atamayan, gözünü kin bürümüş, ergen tavırlı, sosyal medya canavarlarına sözüm…

Hatırlatma yapayım; Alman basını, gezi olaylarını hiçbir şekilde ti’ye almadı. Alman basını sadece, devletin yaklaşımını ve basın ahlakını eleştirdi.

Basında ve sosyal medyada; ‘’polisle, gösterici daha beter olsun, birbirlerini yesinler’’ şeklinde kimse kışkırtıcılık yapmadı.

Sapla samanı karıştırmayalım…

Olayları ‘mahalle kavgası’ seviyesine getirmeye kimsenin hakkı yok.

Hamburg’da yaşayan Türklere laf atıyorsunuz;‘’Gezide karşıdan çok atıp tutuyordunuz, hadi şimdi Merkel’e karşı tavır takının’’ diye gaz da vermişsiniz.

Orada yaşayan Türkleri gezi yanlısı olarak belleyip dışlamışsınız da…

Size dayatılan, ezberletilen bu tavır, Almanya’daki Türkleri karşınıza almak olmuyor mu?

Almanya’da yaşayan Türklerin, vatanları söz konusu olduğunda ne kadar hassas olduğunu bilmiyorsunuz elbette!

Alman polisinin savunucusu değilim ama soruyorum size, Alman polisinin yaptığından zevkten dört köşe olup, zil takıp oynamakta neyin nesi!

Bu kadar büyük komplolardan bahsedilen bir ülkede, bu nasıl basit bi oyun(!)

Bence hiç olmadı…

Tivıtırda bi bayram havası bi bayram havası…

Neymiş efenim; Almanya gezide, çapulculara arka çıkmış, şimdi sıra siz de, yiyin birbirinizi, öldürün, katledin diye feryat figan…

Ayan beyan savaş çığırtkanlığı…

Ohoooo, kimsede zerre insanlık kalmamış…

Tanrım; işine geleni gören, gelmeyeni görmeyen, susan, dilsiz şeytanlardan korusun bizleri.

Almanya’da yaşayanlara Notumdur; Hamburg’la ilgili tivıtır geyiklerini lütfen basına servis etmeyin, bu kadarı bize yeter.