BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Occupy İzmir sayfasında ilginç ayrıntı

Gezi Parkı göstericilerinin eylemlerde nasıl organize oldukları ortaya çıkıyor. İki ülke protestocuları ittifak halinde.

Abone ol

Facebook'ta 'Occupy Brazil' isimli sayfanın yöneticisinin aynı zamanda 'Occupy İzmir' isimli sayfanın yöneticisi olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak'at yer alan Ankara'da Gezi Parkı protestolarının sona ermesinin ardından eylemcilerin nasıl organize oldukları anlatılıyor.

İNTERNETE GİZLİCE GİRİP BÖYLE HABERLEŞMİŞLER

Provokatörler, Kızılay bölgesindeki işyerlerinin kablosuz internet şifrelerini işyeri sahiplerinin rızası olmadan illegal yollarla temin ederek eylemcilere dağıttı. Eylemcilerin ayrıca, gösteriler sırasında ihtiyaçları olan malzemelerin teminini ise yine kendilerine dağıtılan uyarı notlarından öğrendikleri ortaya çıktı. Notlarda gaz maskesinin nereden temin edileceğinden, avukat numaralarına kadar her türlü bilgi yer alıyor.

BREZİLYA'YA SELAM

Bu arada, Türkiye ve Brezilya'da birbirine inanılmaz derecede benzeyen sokak eylemlerinin aynı merkezden idare edildiğinin kanıtları da ortaya çıkıyor. Son olarak, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Occupy Brazil' isimli sayfanın yöneticisinin aynı zamanda 'Occupy İzmir' isimli sayfanın da yönetici olduğu öğrenildi.

TERCÜMAN ARANIYOR

'Occupy Brazil' isimli sayfadan yapılan çağrıda 'Occupy Gezi' ile 'Occupy Brazil' arasındaki bağı güçlendirmek için tercümanlar arandığı ilan edildi. İki sitenin de yöneticilerinden olan Serkan isimli kişinin Facebook sayfasında paylaştığı ilan tarzı bir açıklama da dikkatlerden kaçmadı. Paylaşılan açıklamada 'occupy Brazil' ile 'occupy Gezi' arasındaki bağın daha da gelişmesi için tercümanlar arandığı belirtildi.