BIST 10.471
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.435,94
HABER /  DÜNYA

Tokyo'da seçim zaferi

Japonya'da iktidarda bulunan Liberal Demokrasi Partisi (LDP), başkent Tokyo'daki il meclis seçimlerinden büyük bir zaferle ayrıldı.

Abone ol

Tokyolular, 127 sandalyeli meclis için dün sandık başına gitti.

Kamu televizyonu NHK'nin haberine göre, Başbakan Şinzo Abe önderliğindeki LDP, 59 vekil çıkarmayı başardı. LDP ve iktidar ortağı Yeni Adalet Partisi'nin toplam sandalye sayısının da 82 olduğu bildirildi. LDP Genel Sekreteri Shigeru Ishiba seçim sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, "Seçmenlere teşekkür ediyorum. Gelecek seçimlerden de böyle bir zaferle çıkmayı umuyorum." dedi. 13 milyonluk kentte seçimlere katılım ise yüzde 43 olarak gerçekleşti. Başbakan Şinzo Abe, zaferden mutlu olduğunu belirtirken katılımın düşük kalmasından dolayı üzüntülü olduğunu belirtti.

Japon iktidarı Tokyo'daki seçimlerden zaferle çıktı

Şinzo Abe önderliğindeki Liberal Demokratlar, geçtiğimiz Aralık ayında yapılan erken genel seçimlerde büyük bir zafer elde ederek iktidarı ele geçirmişti. Abe önderliğinde yürütülen ekonomik program, borsalara olumlu bir şekilde yansımasına rağmen bu olumlu atmosferin sıradan vatandaşa artı bir katkı getirmediği şeklinde eleştiriler yapılıyordu. Tokyo'daki seçimler Şinzo Abe'nin yürüttüğü ekonomi politikasının da oylanması olarak değerlendiriliyordu. Ayrıca gelecek ay yapılacak senato seçimleri öncesi de önemliydi. Senatoda muhalefetin üstünlüğü elinde bulundurması nedeniyle Abe yönetimi, buradaki çoğunluğunu da elinde bulundurmayı hedefliyor.