BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,04
ALTIN 2.469,50
HABER /  GÜNCEL

Öcalana ziyarete hava engeli

Teröre örgütü PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın avukatları elverişsiz hava şartları nedeniyle İmralı'ya gidemedi.

Abone ol Teröre örgütü PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın avukatları elverişsiz hava şartları nedeniyle İmralı'ya gidemedi.

İmralı'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 3 avukatı ve kız kardeşi Fatma Öcalan, elverişsiz hava koşulları nedeniyle İmralı'ya gidemedi. Haftalık görüşme için Gemlik'e gelen avukatlar ve Fatma Öcalan, bu hafta 3. kez eli boş dönmüş oldular. Bir önceki hafta aynı nedenle, önceki hafta ise Gemlik-İmralı arasındaki ulaşımı sağlayan İmralı-10 feribotunun arızalanması nedeniyle adaya gidilememişti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na yapılan terörist saldırıda 17 askerin şehit edilmesi, Diyarbakır'da polislere yapılan saldırı ve bölücübaşına kötü davranıldığı gerekçesiyle DTP'nin kışkırtmasıyla bir çok ilde yaşanan olayların ardından gözler, avukatların Öcalan'la yapacağı haftalık görüşmeye çevrilmişti. Jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

Sabahın erken saatlerinde Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen bölücübaşı Öcalan'ın avukatları Ebru Günay, Fuat Coşacak ve Hüseyin Çalişci ile teröristbaşının kız kardeşi Fatma Öcalan, uzun süre beklemelerine rağmen adaya gidemedi. İşlemlerin yapılması için bir süre jandarma komutanlığı önünde araçlarında bekleyen avukatlar, araçta bölücü Öcalan için getirdikleri gazete ve dergileri okuyarak vakit geçirdi. Fatma Öcalan araçtan hiç inmeyerek sonucu beklerken, avukatların ise bu günlerde çokça tartışılan bir gazeteyi okumaları dikkat çekti.

Kimlik kontrolünün ardından ziyaretçilerin elverişsiz hava nedeniyle İmralı adasına gitmelerine izin verilmedi. Bunun üzerine avukatlar ve Öcalan, yanlarında getirdikleri gazete ve dergileri teröristbaşına verilmek üzere jandarma yetkililerine teslim ederek, özel otomobille İstanbul'a hareket etti.