BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,72
ALTIN 2.434,37
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'a 'teröristbaşı' denilmesin çıkışı!

Medya dünyasında en radikal çağrı. Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar, çok tartışılacak öneride bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Eyüp Can yönetimindeki Radikal gazetesi adı gibi radikal adımlar atıyor. Ertuğrul Mavioğlu'nu Kandil'e yollayan gazete, hemen ardından silahların susması için 'savaşma konuş' kampanyası başlattı.

Gazetenin köşe yazarı Cengiz Çandar, kampanyaya destek verdiği yazısında kamuoyuna büyük yankı uyandıracak bir öneride bulundu:

"Dili değiştirelim, ‘bölücübaşı’, ‘teröristbaşı’ sıfatlarını terk edelim"

"PKK LİDERİ ÖCALAN DEMEK YANLIŞ DEĞİL^"

Bugünkü köşesini Kürt sorusuna çözüm arayışlarına ayıran yazar, açılım sonrası yeni bir döneme girildiğine işaret etti.  Barış ortamına uygun bir dil kullanılmasının neden gerektiğini Çandar, işte bu sözlerle anlatıyor:

"(...)Dili değiştirelim, ‘bölücübaşı’, ‘teröristbaşı’ sıfatlarını terk edelim.
Siyasi partiler ve medyanın önemli bir bölümü, gelişme dinamiğinin çok gerisinde. Abdullah Öcalan’ın son açıklamalarının medyada –yazılı basın ve internette- nasıl ele alındığına baktım, ‘Avukatların bölücübaşı Abdullah Öcalan ile son görüşmesinin notları yayımlandı’, ‘Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’dan yeni mesajlar var’ gibi sunumlar söz konusu.
‘Bölücübaşı’, ‘Teröristbaşı’, ‘terör örgütü’ gibi sıfatları artık terk etmek gerekli. Çünkü, yeni dönem ‘yeni dil’ gerektirir. Savaş ya da çatışma dönemi dili ile konuşarak, ‘uzlaşma’ya, ‘savaşı sona erdirme’ye, kısacası ‘barış’a ulaşmak mümkün değildir.
Sevmeseniz, çok karşı olsanız da uzun süre savaşmış da olsanız, şayet barış yapmak yoluna koyulmuşsanız, muhatabınıza saygılı olmak zorundasınız.
‘PKK lideri Abdullah Öcalan’ demek hem zor değil hem de yanlış değil.

Gerry Adams’a geri dönelim, “Barış yapmak, düşman bellediğiniz tarafla iletişime girmek çok ama çok zordur. Zaman ister, gerekli taşların üst üste birikmesi lazımdır” dedi Radikal’e.
Taşları biriktirmeye başlayalım. ‘Savaşma konuş’ zamanıdır..."