BIST 10.471
DOLAR 32,60
EURO 35,02
ALTIN 2.443,06
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'a Avrupa'dan cevap geldi

Çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan’ın gönderdiği üç mektuptan birinin adresi olan örgütün Avrupa kanadından yanıt geldi.

Abone ol

Brüksel’den gelen cevabi yazıda, Abdullah Öcalan’a tam destek var.

Örgütün Avrupa ayağının gönderdiği mektuba ilişkin ayrıntılar Star gazetesinde yer aldı. göre Avrupa'nın sürece şart koşmadığı belirtiliyor.

Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan BDP’nin yanı sıra örgütün Kandil ve Avrupa kanatlarına ulaştırılmak üzere gönderdiği mektubu 28 Şubat’ta Brüksel’e götüren BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, önceki gün aynı adrese gitti. Brüksel’de örgütün Avrupa sorumluları ile görüşen Buldan, Öcalan’ın taslak metnine cevaben hazırlanan metni dün getirdi. Buldan, kapalı zarfla getirdiği metni Adalet Bakanlığı’na teslim etti.

ŞART YOK, DESTEK VAR

Öcalan’ın gönderdiği mektuba verilen cevabı getirdiğini doğrulayan Buldan, metnin içeriği ile bilgi vermezken, gerekli açıklamayı Adalet Bakanlığı’nın yapacağını söyledi. Örgütün Avrupa Sorumlusu Zübeyr Aydar tarafından kaleme alınan metinde, çözüm sürecine tam destek verildiği öğrenildi. Bu konuda Öcalan’ın arkasında olduğu mesajını veren Brüksel, süreç için herhangi bir şartının olmadığı belirtti. PKK’nın Kandil kanadının da Öcalan’ın gönderdiği taslak metne en geç Perşembe’ye kadar cevap göndereceği kaydedildi. Mektupların hafta sonuna kadar İmralı’ya ulaşması bekleniyor.