BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.324,78
HABER /  GÜNCEL

Öcalan PKK'ya böyle seslenecek!

Akil İnsanlar Heyetinden Hüseyin Yayman Öcalan'ın PKK'ya sesleneceğini ileri sürdü.

Abone ol

Akil İnsanlar heyetinde yer alan Hüseyin Yayman, çekilme sürecinin sorunsuz sonuçlanması halinde Öcalan'ın PKK tarafından düzenlenecek 'Demokratik Çözüm, Birlik ve Dayanışma Konferansı'na görüntülü olarak bağlanıp PKK'ya 'Silahlı mücadele bitmiştir' açıklaması yapacağını öne sürdü.

Akil insanlardan Hüseyin Yayman Hürriyet'teki köşe yazısında sürecin sabote edilmemesi halinde örgütün ve Öcalan'ın çok önemsediği bir gelişmenin daha yaşanacağını iddia etti. Yayman 8 Mayıs'ta başlayacak çekilmenin herhangi bir provokasyona uğramaması halinde Öcalan'ın telekonferans yöntemiyle PKK'lılara görüntülü olarak sesleneceğini ve silahlı mücadelenin tamamen bittiği talimatını vereceğini kaydetti.

KARAYILAN'IN BAHSETTİĞİ KONFERANS

Öcalan'ın görüntülü olarak sesleneceği öne sürülen konferanstan Karayılan dünkü toplantıda bahsetmişti. Karayılan 'Verilen bütün bedellerin karşılığı olarak gündeme giren demokratik çözüm sürecine Kuzey Kürdistan'daki tüm kesimlerin katılımını sağlamak için Amed'de 'Kuzey Kürdistan Demokratik Çözüm, Birlik ve Dayanışma Konferansı'nı toplamaya ve tüm yurtsever güçleri katılmaya çağırıyoruz'demişti.