BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.411,63
HABER /  GÜNCEL

Ocak ayında en çok o konuşuldu

Yeni yılın ilk ayında spor sayfalarında çıkan haberlerde en çok adı geçen sporcu belli oldu.

Abone ol

Yeni yılın ilk ayında spor sayfalarında çıkan haberlerde en çok adı geçen sporcu Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza oldu.

Medya Takip Ajansı Interpress'in ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergiyi kapsayan Ocak ayı araştırmasında, sarı-lacivertli takımın kaptanı Alex'in, yazılı basında yayınlanan bin 68 haberde isminin geçtiği belirlendi. Ayın en popüler yabancı sporcu listesinde ikinci sırada, Beşiktaş'ın Portekizli santraforu Hugo Almeida 962 haberle yer alırken, Fenerbahçe'nin Slovak oyuncusu Miroslav Stoch 930 haberle üçüncü oldu. Siyah-beyazlı takımın oyun kurucusu Manuel Fernandes 823 haberle dördüncü sırayı alırken, sarı-lacivertli takımın forvet oyuncusu Henry Bienvenu ise 801 haberle beşinci oldu.
 
YERLİ OYUNCULAR İÇİNDE BURAK YILMAZ İLK SIRADA

 Ayın en popüler yerli sporcuları listesinde ise ilk sırada, attığı gollerle Trabzonspor'u zirve yarışında tutan Burak Yılmaz 951 haberle yer aldı. Beşiktaş formasını sırtına geçirdiği günden sonra defansın değişmez oyuncusu olan Egemen Korkmaz 747 haberle ikinci olurken, Galatasaray'ın alt yapıdan A takıma yükselen genç yeteneği Emre Çolak 353 haberle üçüncü sırayı aldı. Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Mustafa Pektemek 348 haberle dördüncü, Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu da 311 haberle beşinci oldu.

FENERBAHÇE EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP


Interpress'in spor sayfalarındaki haber adetlerine göre her ay hazırladığı raporda, haberlerde en çok ismi geçen spor kulübü Fenerbahçe oldu. Sarı - lacivertli kulübün faaliyet gösterdiği tüm spor dalları dahil Ocak ayında 8 bin 473 haberde isminin yer aldığı belirlendi. İkinci sırada 7 bin 516 haber ile Beşiktaş yer alırken, Galatasaray adının geçtiği 7 bin 112 haberle üçüncü oldu. Aynı listede Trabzonspor çıkan 7 bin 169 haberle dördüncü, Bursaspor da hakkında yayınlanan 5 bin 152 haberle beşinci sırayı aldı. Anadolu takımları içinde Ankaragücü, Kayserispor, Orduspor ve Eskişehirspor ise 4 bin haber barajını aşan diğer kulüpler oldular.
 
FATİH TERİM EN ÇOK HABER OLAN TEKNİK DİREKTÖR

 Ocak ayında spor sayfalarında en çok haberde ismi geçen teknik direktör sıralamasında ise ilk sırada bu sezon yeniden Galatasaray'ın başına geçen Fatih Terim bin 426 haberle yer aldı. Beşiktaş'ın Portekizli çalıştırıcısı Carlos Carvalhal bin 279 haber ile ikinci sırada yer alırken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise bin 260 haberle üçüncü oldu. Trabzonspor'un Teknik Direktörlüğünü başarıyla sürdüren Şenol Güneş, 991 haberde ismi geçerek dördüncü sırayı alırken, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da 732 haberle beşinci oldu.